Mag je een tweede auto hebben in de bijstand?

Mijn moeder zit dus in de bijstand (i.v.m overleiden van mijn vader), nu heeft zij al een auto, maar omdat ik bijna 18 ben wil ik mijn eigen auto halen. Ik heb ergens iets gehoord dat je geen tweede auto in de huishouden mag hebben. Wie kan dit bevestigen en advies geven om alsnog een eigen auto te kunnen kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is het aantal auto's in een huishouden niet bepalend, echter wel wat deze auto's voor een waarde hebben. http://www.spaarbaak.nl/vraagbaak.php?zw=mag+je+auto+hebben+met+uitkering En ik weet niet wat je gaat doen als je 18 wordt (blijf je in huis of ga je zelf iets zoeken), daar hangt dus ook e.e.e. van af.

Er wordt gekeken naar het inkomen EN het eigen vermogen. Een auto kan een bepaalde waarde vertegenwoordigen en als vermogen worden gezien. Onder eigen vermogen valt niet alleen spaargeld, maar bijvoorbeeld ook een auto. Voor gehuwden en voor alleenstaande ouders is het maximumbedrag aan eigen vermogen € 11.110. Voor alleenstaanden is het maximumbedrag € 5.555. Deze bedragen gelden in 2011. Als u meer hebt dan dit bedrag, moet u dat eerst opmaken. Let wel op dat er momenteel een wetsvoorstel ligt die straks niet alleen naar het inkomen van de ouder(s) kijkt maar ook naar het inkomen van inwonende kinderen. Het kan dan dus zo zijn dat de uitkering van je moeder wordt gekort wanneer jij thuis blijft wonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100