Op grond van welke redenen kun je een verbod krijgen in de lokale C1000 supermarkt? [uitleg]

ik wou vorige week zaterdag rond 19.50 te c1000 in, die tot 20.00 open was, enkel stond de eigenaar bij de deur en die zei dat de winkel gesloten was. andere klanten mochten er nog wel in.

dus ik vroeg waarom ik er niet in mocht, en hij antwoordde, dat hij mij er niet meer in wou hebben.

na mijn mening heb ik nog nooit iets verkeerds gedaan zoals stelen, slopen of wat dan maar ook, en hij wil nog steeds niet zeggen waarom ik er niet in mag.

dus was mijn vraag, op grond van welke reden in dan een verbod heb kunnen krijgen, en of ik dit moet pikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Stelen, wangedrag (bv. voetballen met producten), drugs dealen. Maar dan moet je wel eerst een winkelverbod hebben gekregen van de politie.

Ik zou schriftelijk een klacht indienen bij het hoofdkantoor. Ik heb even voor je gezocht, maar kan alleen een adres vinden voor "klachten over een C1000 product": C1000 Consumentenservice Postbus 1000 3800 BA AMERSFOORT Er staat ook een gratis tel.nr. bij: 0800 - 0230363 Misschien kun je daar vragen waar je je moet zijn met klachten over personeel. Sowieso niet pikken!

Misschien heeft de eigenaar je voor een ander aangezien. Ik zou dat even persoonlijk aan hem gaan vragen op een rustig tijdstip. Er zijn best redenen waarom een winkeleigenaar regels mag stellen aan binnenkomers. Bij voorbeeld tussen de pauze's van scholen niet meer dan 4 leerlingen tegelijk. Maar als je je van geen kwaad bewust bent, mag je uitleg vragen. Doe dat maar, voordat de de hele heisa overeind trekt van klachten enz.

Sta je ergens op een zwarte lijst? Persoonlijk zou ik ook de reden willen weten. Onderstaande heb ik gevonden op de KvK mbt dit onderwerp, misschien heb je er wat aan. Als ondernemer kunt u iemand een winkelverbod geven. Hiermee ontzegt u iemand de toegang tot uw winkel. Bijvoorbeeld omdat deze persoon voor overlast zorgt of iets strafbaars doet. U kunt iemand een mondeling of een schriftelijk winkelverbod geven. Mondeling winkelverbod Een mondeling winkelverbod geldt alleen voor het moment zelf. Als iemand terugkomt zult u opnieuw een winkelverbod moeten geven. Kenmerken: U moet de ongewenste persoon 3x verzoeken (vorderen) om weg te gaan. Het winkelverbod geldt alleen voor dat moment. Als de persoon uw winkel niet verlaat, pleegt hij of zij huisvredebreuk. U belt dan de politie. Schriftelijk winkelverbod Wilt u iemand voor langere tijd uit uw winkel weren, dan kunt u een schriftelijk winkelverbod afgeven. Daarvoor gelden wel meer regels. U moet bijvoorbeeld contact opnemen met de politie voor u het winkelverbod stuurt. Andere aandachtspunten bij het schriftelijk winkelverbod: Een schriftelijk winkelverbod is 1 jaar geldig en geldt alleen voor uw winkel. Neem vooraf contact op met de politie en met een advocaat. Een schritelijk winkelbod kan alleen als de personalia bij u bekend zijn. U verstuurt het winkelverbod per aangetekende post. Stuur een afschrift van uw brief naar het politiebureau. Komt iemand met een schriftelijk winkelverbod toch in uw winkel, dan verzoekt u deze persoon om weg te gaan. Als iemand daar geen gehoor aan geeft, pleegt hij of zij huisvredebreuk. U kunt dan de politie bellen. Winkelverbod en het Keurmerk Veilig Ondernemen De overheid stimuleert ondernemers om samen te werken bij de bestrijding van winkeldiefstal, via het Keurmerk Veilig Ondernemen. Het collectief winkelverbod maakt hier deel van uit. Collectief winkelverbod U kunt ook samen met andere ondernemers een winkelverbod opleggen. Met een collectief winkelverbod kunnen ondernemers een bekende winkeldief de toegang ontzeggen in een winkelcentrum of winkelstraat. Meer informatie over het collectief winkelverbod vindt u bij het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Zwarte lijst Naast een winkelverbod zijn er ook verschillende soorten zwarte lijsten. Soms worden de lijsten gebruikt om bedrijven te waarschuwen tegen (het gedrag van) bepaalde personen. In andere gevallen staan er namen op van personen met wie geen zaken meer worden gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100