Wat zijn mijn rechten als ik via Speurders een laptop heb gekocht die niet voldoet aan de beschrijving?

Ik heb via Speurders een laptop gekocht die ik bij de meneer thuis ook mocht testen. Nu weet ik niet zo heel veel van laptops, maar de laptop werkte en er waren zover ik kon zien geen problemen. Hij was 'zo goed als nieuw', aldus de verkoper. Zodra ik hem thuis had, kreeg ik problemen bij onder andere het opstarten en het installeren van software. Toen heeft mijn broer hem bekeken en ontdekt dat de harde schijf fouten bevat. Hij zegt dat de laptop misschien op een dag zelfs niet meer werkt.
Ik heb de laptop persoonlijk afgehaald en contant betaald. Ook heb ik de verkoper hierover gemaild, maar die geeft niet thuis. Wat zijn nu mijn rechten? Kan ik iets doen? Ik vind het natuurlijk wel een beetje rot dat ik 250 euro heb betaald voor een laptop die eigenlijk mankementen heeft, wat niet in de advertentie, noch tijdens het bezoek is vermeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Oei, groot geval dat je bent afgezet. Heel veel kan je er niet aan doen. Wel kan je het aankaarten. Tips zijn dan ook dat je die sites nooit moet vertrouwen (zoals beslist.nl of dat speurders). Ook al is het zo bekend en staat het nog zo goed beoordeeld is er een grote kans dat je zulke gevallen krijgt. Het is zoiezo aangeraden om het gewoon via normale electronica zaken te kopen of online te bestellen. Voorbeelden: It's Electronics, Mediamarkt of Coolblue Toegevoegd na 2 minuten: Zie bron:

Bronnen:
http://www.opgelicht.nl/hulp/aangifte-doen/

Natuurlijk heb jij rechten! Dit is net als wanneer je in de winkel een product koopt, en het product doet het niet. Bij een overeenkomst moeten twee partijen een prestatie leveren. Jij hebt betaald voor het product (jouw prestatie) en de meneer die hem verkocht zei een laptop "zo goed als nieuw" te verkopen (zijn prestatie). Nou is zijn prestatie niet volbracht, omdat een laptop die "zo goed als nieuw is" niet zomaar kapot gaat. Het Juridisch Loket - een geweldige bron van informatie over dit soort dingen - kan jou hiermee helpen. Zie deze link: https://www.juridischloket.nl/consument-en-geldzaken/kopen-via-internet-of-telefoon/miskoop-marktplaats/ Kies: "Gekocht via Marktplaats" en dan "Gekochte product is defect". Lees die tekst die dan te voorschijn komt goed. De pagina verwijst jou dan naar: https://www.juridischloket.nl/consument-en-geldzaken/aankopen-en-garantie/ondeugdelijk-product/ Volg de stappen exact zoals zij daar staan. Je kan altijd contact opnemen met het Juridisch Loket. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het Juridisch Loket bestaat om mensen te helpen en is door de overheid opgericht!

Je kunt helemaal nergens recht op doen gelden en zult de miskoop moeten aanvaarden. Je koopt 2ehands. De verkoper heeft je de gelegenheid gegeven het apparaat bij hem thuis uit te proberen. Je hebt van dit aanbod gebruik gemaakt en bent toen blijkbaar tot de conclusie gekomen dat het apparaat naar behoren functioneerde. Het feit dat jij er niet voldoende van af weet doet absoluut niet ter zake en daar heeft de verkoper ook niets mee te maken. Als de verkoper iets verkoopt wat een mankement of verborgen gebrek vertoont waar hij van af wist en dus doelbewust een apparaat verkoopt wat niet naar behoren functioneert is hij fout en heb je recht op terugname en terugbetaling van je geld. Maar...nu komt het probleem waar je tegenaan gaat lopen. De verkoper zal natuurlijk ontkennen dat hij wist van het niet goed functioneren van het apparaat en zal zeggen dat hij nooit problemen heeft gehad en beweren dat het apparaat naar behoren functioneerde en dat hij jou de gelegenheid heeft gegeven dit te controleren. Hij hoeft jou deze gelegenheid niet te geven,maar jij zelf hebt wel een controleplicht bij aanschaf van 2e-hands goederen. Geeft hij jou niet de gelegenheid te controleren en je koopt het apparaat zijn alle risico's sowieso voor jou. Maar...geeft hij jou wél de gelegenheid te controleren en jij komt ter plaatse tot de conclusie dat het apparaat goed functioneert en je besluit te kopen en maakt verder geen afspraken over hoe te handelen als thuisgekomen blijkt dat een en ander toch niet helemaal goed is,heb je een probleem want je hebt de koop gesloten en het apparaat geaccepteerd in de staat waarin het op moment van aankoop verkeerde mét alle evt. (verborgen) gebreken en mankementen. Het komt er dus eenvoudigweg op neer dat de bewijslast dat aan jouw een ondeugdelijk apparaat verkocht is bij jou ligt. De verkoper hoeft niet te bewijzen dat het apparaat in goede staat verkeerde op moment van verkoop. Jij hebt ten slotte zelf gecontroleerd of het apparaat goed was? Het is heel vervelend maar als ik jou was zou ik mijn verlies nemen en de volgende keer iemand mee nemen die er écht verstand van heeft want hoe je het ook wend of keert,jij trekt in dit geval altijd aan het kortste eind. Je kunt natuurlijk altijd proberen met de verkoper in contact te treden,maar als hij niet meer reageert heb je pech gehad. Toegevoegd na 13 uur: Beargumenteer de min die u mij gegeven heeft s.v.p. Weet uit ervaring hoe de wetgeving in deze in elkaar zit en de wet zegt precies wat ik hier uitleg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100