Als je 3x een contract voor bepaalde tijd heb gekregen en er wordt 1 dag van tevoren gezegd dat niet voor de 4e keer verlengd wordt. is dit correct?

Ik snap dat een contract niet verlengd hoeft te worden, omdat er na 3 contracten verplichting ontstaat tot een vast contract. Maar kunnen ze het zomaar maken om het 1 dag van tevoren te zeggen? Waar kan ik hier informatie over vinden? En kan er hiervoor een klacht ingediend worden? Moeten zij niet ook een maand van tevoren aangeven dat er niet wordt verlengd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij moet een werkgever 3 maanden voor afloop van het contract laten weten dat het niet word verlengd.

Het moet inderdaad een maand van te voren worden aangegeven. Vaak gebeurt dit tijdens het beiordelingsgesprek. Als je lid bent van de vakbond kun je daar contact mee opnemen.

Heel vervelend voor je, maar de werkgever is je niets verplicht. Immers, het is een NIEUW contract welke hij met je aangaat. FNV zegt hierover op jobtrack: 6. Wanneer moet mijn werkgever melden dat hij mijn contract niet verlengt? Je werkgever is niet aan een wettelijke termijn gebonden. In principe kan hij je dus op de laatste werkdag van je oude contract vertellen dat je de volgende dag niet meer hoeft te komen. Het kan zijn dat in de CAO wel een termijn is vastgelegd; check deze dus altijd even.

Ja het is heel erg vervelend voor je. Maar dit mag je werkgever gewoon doen. Het contract loopt van rechtswege af. Dus zonder dat daar nog een extra aankondiging voor nodig is. Na je derde contract moet jouw werkgever je een contract voor onbepaalde tijd geven (of niets). Als je jonger dan 27 bent kan er nog een 4de tijdelijke contract aan vastgeplakt worden. Waarschijnlijk wil jouw werkgever je niet in vaste dienst nemen en laat daarom het contract aflopen. Zo snel mogelijk naar het UWV om een uitkering aan te vragen en maar weer de arbeidsmarkt op. Succes....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100