Stel dat ik na een avondje stappen heel erg moe ben en ergens in een openbaar grasveldje in slaap val, ben ik dan strafbaar bezig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sinds 1 januari 2008 bestaat de Wet op de Openluchtrecreatie niet meer. Landelijk is er dus niks meer, wat buiten slapen verbied. Wel kan een gemeente in de APV regelen dat dit buiten slapen niet is toegestaan. Het is dus afhankelijk per gemeente of dit is toegestaan. In de model APV voor Nederlandse gemeenten staat het als volgt verwoord: "Het is verboden ten behoeve van recreatief nachtverblijf kampeermiddelen te plaatsen of geplaatst te houden buiten een kampeerterrein dat als zodanig in het bestemmingsplan is bestemd of mede bestemd." Het artikel spreekt over kampeermiddelen. Dus als je geen tent of slaapzak gebruikt, mag je gewoon op het gras gaan slapen. Kijk het APV van jouw gemeente even na op dit punt, zodat je zeker weet of het wel of niet verboden is. Welterusten!

Bronnen:
AlphaLimaSierra - goeievraag.nl

Technisch gezien wel. Dit is hetzelfde als een zwerver die op een bankje in het park slaapt. Dit mag niet. Echter ziet een agent dit over het algemeen door de vingers zolang het geen gevaarlijke situatie oplevert. Echter is dit wel gevaarlijk voor jezelf, met name in de winter, wanneer de kans op onderkoeling groter wordt.

Hangt er van af of het niet het gevolg is van drank en/of drugs gebruik. Dan kun een je nachtje de cel in; en dat moet je binnenkort zelf betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100