Wie mag mij verplichten een restaurant te verlaten? Een simpele kelner, een leidinggevende die daar rondloopt of alleen de eigenaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal de eigenaar. Maar als die er niet is is het de leidinggevende. Die zijn er altijd.

Indien uw houding of gedrag ontoelaatbaar is mag elke werknemer van een horecagelegenheid u de deur wijzen.

Een restaurant is een openbare gelegenheid. Het moet wel erg zwaarwegend zijn wil iemand jou daar laten verwijderen. Dus dit gaat erg ver. En als dit werkelijk zo is dan mag zelfs een kelner jou laten verwijderen indien jij de gasten beledigd of bedreigd of stennis maakt. Dit voor de veiligheid van de andere gasten te garanderen. Andere optie is politie erbij.

Een simpele kelner je bent nog al denigrerend. Maar als je gedrag daar toe aanleiding geeft ja dan mag hij dat.

Elke personeelslid mag jou verwijderen als daar aanleiding toe is, zelfs de afwashulp. De personeelsleden zullen later wel verantwoording afleggen aan de chefs of directie. Een restaurant is geen openbare aangelegenheid net zoals een supermarkt oid. en heb je je gewoon aan de huisregels te houden.

elke medewerker mag dit doen. een openbare gelegenheid heeft namelijk huisregels. deze moeten duidelijk zichbaar zijn. heb je het even niet gezien mag jij hierop gewezen worden, maar als je naam een hobby van je beschrijft mag je per direct uit het restaurant gezet worden. meegebrachten etenswaren en drinkwaren mag je niet nuttigen in een restaurant, en eigen vleeswaren mag je niet tonen in een restaurant. sterker nog, iemand mag jou vorderen. dat is 3 keer vragen of je de gelegenheid wil verlaten. doe je dat niet dan kan je verwijderd worden. ben je verwijderd en kom je met dezelfde vaart weer terug pleeg je zelf huisvrede breuk. het is ook mogelijk om je de toegang te ontzeggen. kortom, jij kan een kelner simpel vinden, als jij je niet weet te gedragen trek je gewoon aan het kortste eind. als het goed is heeft de simpele kelner een diploma #sociale hygiene#, en dit is toch zo vreselijk prettig!! hij/zij weet namelijk exact wat wel en niet mag. meer info hierover via de link

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sociale_hygi%C3%ABne

Het hangt er helemaal vanaf wat je gedaan hebt, wil iemand ertoe over gaan om je te vragen het restaurant te verlaten. Over het algemeen gaan restaurants heel ver voordat ze iemand eruit gooien dus wellicht verdient het aanbeveling eens kritisch naar je eigen gedrag te kijken en te bedenken wat je de volgende keer anders kunt doen...

De eerste persoon in een restaurant die de klachten van gasten aanhoort over jou is de kelner. Deze kan jou aanspreken op je gedrag. Mocht je dan niet van plan zijn je te gaan gedragen kan hij de manager erbij halen of de eigenaar die jou kan verzoeken het restaurbnt te verlaten. Mocht je dan blijven weigeren kan deze de politie bellen die het recht heeft jou in de boeien te slaan en mee te nemen.

De eigenaar van het pand beslist wie van zijn personeel klanten de deur mag wijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100