Wij wonen in verbouwde boerderij met stukje grond erom heen. Het bestemmingsplan is 'wonen'. mag je 1of 2 yurts voor permanente bewoning hebben staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou denken van niet. Je mag vaak al niet eens bouwen op elke plek op je eigen erf. Dit soort dingen zal je toch echt bij de gemeente moeten vragen. Ik ga er dan wel vanuit dat je die yurts niet voor eigen gebruik (zoals een tentje voor de kinderen) neerzet. ALs het voor permanente bewoning bedoeld is, moet het aan allerlei eisen voldoen. Ook die zijn bij de gemeente en op de site van VROM op te vragen

Juridisch woon je in een vrijstaande woning zoals er zovele zijn. Dat het vroeger een boerderij was doet niet terzake. En of je veel of weinig grond hebt evenmin. Met veel goede wil van de gemeente zou je een kleine camping kunnen beginnen, want 'kamperen bij de boer' kan formeel ook niet met een woonbestemming. Permanente bewoning buiten de eigenlijke woning (en dat ook nog met maximaal één gezin) lijkt me uitgesloten.

Voor het exacte bestemmingsplan zul je waarschijnlijk toch echt met de gemeente moeten overleggen. (Of, zoals me haast logischer lijkt in deze bureaucratische tijd; gewoon doen, maar dat heb je niet van mij ;) )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100