Mag iemand zijn auto een half uur tot een uur gewoon laten ronken?

Je kent het wel het is koud dus ga ik mijn auto even opwarmen. An sich heb ik daar geen problemen mee. Hoewel slecht voor de motor kan ik ermee leven. Maar in mijn straat woont een gezin (die geloof ik wel 5 auto's hebben) en 's morgensvroeg doodleuk hun auto's (1 of 2 tegelijk) laten ronken. Ze zetten de auto aan doen hem op slot en gaan binnen zitten wachten. Een half uur is heel normaal, soms tegen het uur aan.

De politie doet niks. Het is namelijk niet verboden bij de wet. Een agent zei zelfs tegen me, als hij APK is gekeurd mag ie zelfs de hele dag zijn auto laten ronken.

Ik vind dit not done. Stankoverlast, herrie (zeker bij dieselauto) fijnstof en vooral asociaal. Wat is hier tegen te doen. Het gezin is er al op aangesproken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is inderdaad - helaas- niet verboden ; het is gewoon buitengewoon asociaal gedrag. Niet erg milieuvriendelijk ook trouwens. Ik ergerde me altijd dood aan ouders die met koud weer bij het schoolplein hun auto rustig een half uur laten roken, waar allemaal mensen (met de fiets) bij op straat staan. Walgelijk Tokkie-gedrag. Er is wellicht een kleine uitzondering op het punt dat je geen overlast mag veroorzaken, maar an sich duurt dit net effe te kort om tegen op te kunnen treden, en hebben mensen er vaak een soort van ' reden' voor om dit te doen ; te lui om te krabben bijvoorbeeld, of te beroerd zijn zichzelf met een jas oid warm te houden in een koude auto. Egoïstisch en asociaal, natuurlijk, maar helaas voorlopig nog niet strafbaar.

Je geeft in feite je eigen antwoord. De politie doet er al niks tegen omdat het niet officieel verboden is. Het gebeurt ook vast op een tijd dat je er niet wegens geluidsoverlast over mag klagen dus jou blijft gewoon de ergernis, HELAAS Je maakt je (terecht) erg boos dat er mensen zijn die ZO alleen met zichzelf bezig zijn dat het ze niks kan schelen hoeveel overlast ze anderen bezorgen. Helaas zijn er daar tegenwoordig nogal wat van. Maar echt troost je, de meeste mensen zijn nog wel aardig en prettig maar die vallen gewoon minder op

Ik heb onderstaande gevonden: Verder is er hier in de buurt buurtbemiddeling. Nog nooit mee te maken gehad, maar schijnt soms wel effectief te zijn. Hoe is het gezin er overigens op aangesproken? Vriendelijk, boos, oplossingsgericht of verwijtend? Kan namelijk ook nogal eens verschil uitmaken, de manier waarop je het zegt :) Succes ermee!

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/lu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100