vriendin (19jaar) heeft schoenen gestolen politie werd erbij gehaald en heeft de schoenen betaald werd pv gemaakt verder niets kom dat op strafblad?

Toegevoegd na 37 minuten:
zij heeft alleen het bedrag van de schoenen betaald (40 euro) en ze heeft geen andere boetes moeten betalen en is alleen een PV opgesteld en is er voor de rest niets gebeurd het is alleen bij die PV gebleven

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pas als jou vriendin voor een strafbaar feit heeft moeten voorkomen en door een rechter veroordeeld is, dan komt dat op de strafblad.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Strafblad

Uw vriendin heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal (310 Strafrecht). Dit is een misdrijf. Er is tegen haar proces-verbaal opgemaakt. Als het haar eerste keer is zal zij een strafbeschikking krijgen. Een strafbeschikking houdt in dat er een boete opgelegd wordt door de officier van justitie. Als zij deze betaald is het afgedaan. Als zij het er niet mee eens is moet zij in verzet gaan om de zaak voor te laten komen bij de rechter. Het transactiebedrag zal 170 euro zijn bij een diefstal t/m 50 euro. Vanaf 51 euro t/m 120 euro zal de boete 290 euro zijn. Daarboven staat er geen standaard bedrag voor. Zij krijgt ook een aantekening in de justitiele documentatie. Zo heet het strafblad tegenwoordig. Deze aantekening blijft 20 jaar staan vanaf het moment dat de zaak is afgedaan (lees: betaald). Dit kan in de toekomst voor problemen zorgen. Voor een VOG (verklaring omtrent gedrag) die tegenwoordig bij steeds meer werkgevers nodig is kan diefstal een probleem zijn. In het algemeen kijkt men 4 jaar terug, maar diefstal kan in bepaalde beroepen een extra risico betekenen waardoor langer teruggekeken wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100