ik heb gestolen in het buitenland en ben aangehouden, moest een boete van 150 euro betalen krijg ik hierover post thuis?

Het gestolen goed was onder de 100 euro waard en ik moest mijn adres gegevens laten noteren. volgens de politie werd dit alleen naar het bureau van justitie gestuurd en voor de rest was het niet duidelijk. en krijg ik hier ook een strafblad bij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je contant betaald? Misschien ben je 'opgelicht' en hebben ze niks aan justitie doorgegeven. Hangt af van in welk land ook natuurlijk

Hangt van het land af. Zuid-Europese landen gaan hier anders mee om dan West-Europese landen. Maar de politie is altijd verplicht je iets van een betalingsbewijs te geven als je iets moet betalen. Ws krijg je hier geen strafblad voor, is ook geen strafproces geweest enz. Lijkt erop dat ze het meer als overtreding hebben opgevat dan als misdrijf. In dat geval krijg je geen strafblad.

Diefstal is in Duitsland een misdrijf. Als u zich hieraan schuldig maakt, dan levert u dit een Duits strafblad op. Een diefstal kan, net als in Nederland, bij first offenders worden afgedaan met een politietransactie. Voor dergelijke transacties zijn standaard bedragen vastgesteld. Op dit moment kan men in Nederland het Duitse strafblad nog niet inzien. Heeft dus ook nog geen invloed bij bijvoorbeeld de aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag in Nederland ( VOG). Vanaf 2012 komt er wel een Europees strafregister, maar dat kan alleen worden gebruikt voor het opvragen van het strafblad van verdachten en niet voor het screenen van mensen die een VOG aanvragen. In dit Europese systeem, ECRIS geheten, kunnen alle 27 EU-lidstaten met behulp van een elektronisch zoeksysteem onderling strafbladen uitwisselen.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100