kan een werkgever je verplichten naar een ziekenhuis te gaan waar je sneller behandeld? er is al wel een afspraak in een spec.zknhuis.

in middels is er al een afspraak gemaakt bij een specialistisch ziekenhuis echter de werkgever wil dat je naar de door hen gekozen ziekenhuis gaat waar je sneller terecht kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat mag hij niet,je maakt zelf uit in welke ziekenhuis je behandeld wilt worden.

Als jij op dit moment arbeidsongeschikt bent (ziektewet) kan de werkgever samen met het UWV een sanctie opleggen als jij voor een tragere genezing kiest.

Nee. Een werkgever mag niet bepalen hoe jij je laat behandelen. Als jij er in gelooft dat het jouw genezing bevorderd om iedere dag een liter ingestraald water te drinken, dan mag jouw werkgever daar niets van zeggen. De werkgever kan jou alleen iets maken wanneer hij kan aantonen dat jij opzettelijk het herstel belemmerd of vertraagd. En dat is gewoonweg niet aan te tonen. De werkgever mag wel van jou vragen mee te werken aan het herstel en adviezen van deskundigen op te volgen. Maar WELKE deskundige jij inschakelt moet je lekker zelf weten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100