Echte leeftijd fout in paspoort?

Hallo,

Een kennis van mij heeft geen nederlanders paspoort.
hij heeft in zijn vaderland een paspoort aangevraagd om
hier een nederlandse naturalisatie aan te kunnen vragen
alleen staat in zijn paspoort van zijn vaderland dat hij van 1980 is en hier in nederland is hij van 1986 dus 6 jaar ouder dan hier staat geregistreerd kan dat een groot probleem opleveren tijdens het aanvragen hier voor een nederland naturalisatie ''nederlandse paspoort''

Mvg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja natuurlijk. je kan donder op zeggen dat ze die dingen naast elkaar gaan leggen, en 6 jaar.... das niet niets hoor. (waarom 6 jaar, wat was toen de situatie, wat kan de reden zijn geweest etc) hij kan dan uitleggen waarom dit zo is. een fout laat je namelijk herstellen over het algemeen. tenzij het met opzet is natuurlijk. die mensen zijn ook niet van gisteren. er wordt veel vaker met leeftijden gerommeld, dus ik hoop dat ie wel een verhaaltje klaar heeft want hij krijgt zeker vragen hierop.

Zoiets zou hem zijn hele leven achtervolgen, ook als ze dit in eerste instantie zouden accepteren. Dus altijd eerlijk zijn als het om geboortedata gaat.

Hij kan bij twijfel vragen of ze een leeftijdsonderzoek bij hem uitvoeren. Daarbij wordt er gekeken naar de botstructuren van iemand om te bepalen hoe oud iemand bij benadering is. Aangezien uw kennis nu 31 of 25 jaar is kan alleen worden bepaald dat hij nu meerder jarig is. Als hij toen hij naar NL kwam een paspoort heeft aangevraagd en daarin staat dat hij 6 jaar jonger is dan nu dan is dit document door middel van valse / foutieve informatie verkregen. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de naturalisatie. Vooral als hij deze omissie "over het hoofd" heeft gezien om toen ter tijd als "minderjarige" makkelijker een verblijfsvergunning heeft bemachtigd. In een uiterst geval kan hij worden terug gestuurd naar zijn geboorteland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100