Fietsen overlast op de voetpad,waar kan ik aangifte doen?

Elke dag na schooltijd,fietsen de schoolieren op het voetpad,ik liep paar keer met mijn 70 jaar oud moeder uit het ziekenhuis,en wij moeten via die genoemde voetpad terug naar huis,ik vond het gevaarlijk,ik voelde een keer bijna heeft aangereden.

Weet jij het antwoord?

/2500

bij de politie

Overlast kun je altijd aangeven bij het plaatselijk politiebureau of op nummer 0900-8844.

De politie bellen en hier een melding van maken en vragen of ze hier eens naar kunnen kijken of in de gaten houden.

Je kan in dit geval beter even bij de gemeente aankloppen en je probleem voorleggen aan de wijkregisseur (of iemand die hierover gaat) en vragen of ze maatregelen kunnen treffen die het fietsen op het voetpad tegengaat. Wellicht kunnen ze een paaltje neerzetten of een bloembak. Of het fietspad verbeteren.

Behalve de al goede tips zou je ook eens bij de school kunnen binnenstappen en het aankaarten Niet dat zij het helemaal kunnen helpen maar ze kunnen de leerlingen er wel op wijzen

Bij de politie kun je aangifte doen, vervolgens een klacht indienen bij de gemeente. Maar neem van mij aan, ze zullen naar u luisteren, en eventueel een rapport schrijven en vervolgens zal er geen tot weinig actie ondernomen worden! Misschien heeft het wel effect om een brief te sturen naar de des betreffende school, en het probleem voorleggen. Misschien kunnen ze de scholieren een beetje aansturen om een andere route te kiezen! Waarschijnlijk zit er weinig anders op dan dekking zoeken als de school uitgaat, want in het verkeer lijkt de jeugd van vandaag wel hersenloos en super egoistisch. Als vrachtwagenchauffeur heb ik al menig leven gered van dat soort verkeers deelnemende scholieren die dachten dat ze makkelijk onder een trekker oplegger combinatie door konden. Ik wil ermee zeggen ze blijven jeugd en eigenwijs!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100