Moet ik een anoniem verdacht telefoontje melden bij de politie?

Ik ben zojuist gebeld door iemand die mij eerst 2 keer naar mijn naam vroeg en vervolgens mijn gegevens wilde weten om er achter te komen of hij wel de juiste persoon voor zich had.

Nu merkte ik op dat hij die gegevens toch al wel zelf kon noemen (bijv. geboortedatum) omdat hij zelf naar iemand belt. Hij zei dat ik hem wel kon vertrouwen en toen ik enkel mijn geboortejaar wilde geven hing hij op. Deze man belde anoniem en was overduidelijk naar het vissen naar mijn persoonsgegevens. Moet ik dit soort gevallen melden?

Toegevoegd na 17 minuten:
Ik heb trouwens mijn voor - en achternaam en mijn geboorteJAAR genoemd, kunnen ze hier al iets mee of ben ik nog "veilig" ?

Weet jij het antwoord?

/2500

als jij het idee hebt dat het niet klopt, dan klopt het niet! normaal gezien vertelt iemand waarvoor hij/zij belt en dan vraagt hij/zij om gegevens. misschien is het wel een engerd! zeker melden dus. want als dit weer gebeurt bij jou of een ander, dan is het goed dat er melding van is gedaan, ze gebruiken namelijk alle meldingen in een zaak. dus hoe onbenullig het voor jou ook lijkt, het kan in het grote geheel goed van nut zijn/ of van nut komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100