Wordt je geflitst als je met 55 km/u langs een flitspaal rijdt waar je 50 km/u mag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je wordt niet geflitst als je daadwerkelijke snelheid 55 km/u is want de marge is 7 km/u Op genoemde bron onder staat deze tekst: Bij de radarapparatuur zijn marges ingesteld. Dit is gedaan omdat de snelheidsmeters in de auto's niet nauwkeurig (genoeg) zijn. (Deze wijken altijd naar boven af.) En ter voorkoming dat mensen, die maar met een paar km/u de maximumsnelheid overschrijden, ook worden geflitst. Het laatste houdt in dat - wanneer we als voorbeeld een weg met een maximum toegestane snelheid van 50 km/u nemen - iemand die 52 km/u rijdt niet wordt geflitst. Soort weg: Marge: Je wordt pas geflitst bij het overschrijden van de: Er geldt een maximumsnelheid van 50 km/u 7 km/u 57 km/u Er geldt een maximumsnelheid van 70 km/u 7 km/u 77 km/u Er geldt een maximumsnelheid van 80 km/u 7 km/u 87 km/u Er geldt een maximumsnelheid van 100 km/u 8 km/u 108 km/u Er geldt een maximumsnelheid van 120 km/u 8 km/u 128 km/u

Ja, want je gaat sneller dan dat je mag

Ja, maar waarschijnlijk krijg je geen boete ivm wettelijke correctie en een minimum snelheid waarbij een boete gegeven mag worden.

bij de ene wel en bij de andere niet, ligt eraan hoe hij afgesteld staat

Er zit een marge om de meetfouten te elimineren bovenop de snelheid van 50 km/u, bovendien schrijven ze geen bonnen uit voor overtredingen van minder dan 4 km/u te hard. Bovendien geeft jouw snelheidsmeter waarschijnlijk een iets hogere snelheid aan dan je werkelijk rijdt. Je hebt een goede kans dat je dus niet geflitst wordt. Je moet echter wel heel zeker weten hoeveel je snelheidsmeter afwijkt als je de grenzen van wel of niet geflitst worden wilt verkennen.

Wanneer je 55km/u op de teller rijdt, zeker niet. Bovendien gaan ook nog enkele km correctie vanaf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100