Hoelang kan je in de gevangenis zitten als je word betrapt met drugs?

Hoeveel jaar of maanden kan je Maximaal krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit ligt er vaak maar net aan met wat voor soort drugs, en de hoeveelheid. En of je al eens eerder bent gepakt met drugs.

In het begin kom je er vaak vanaf met een taakstraf.

Dat staat in artikel 10 en 11 van de opiumwet. Deze is zeer uitgebreid maar om een indruk te geven: - binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen; een gevangenisstraf ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie. - te bereiden, te bewerken, te verwerken, te verkopen; een gevangenisstraf ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie - af te leveren, te verstrekken of te vervoeren; een gevangenisstraf ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie - te vervaardigen; een gevangenisstraf ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie Bovenstaande is van lijst 1 van de opiumwet, te weten harddrugs. Voor softdrugs zijn de straffen anders, maar ga maar uit van ongeveer de helft aan strafmaat zoals bij harddrugs. Het is anders teveel om hier neer te zetten.

Straffen Harddrugs --> Bezit: maximaal vier jaar gevangenisstraf en/of 45.000 euro. --> Bezit voor eigen gebruik: maximaal een jaar gevangenisstraf en/of 11.250 euro. Straffen Softdrugs --> Bezit van maximaal vijf gram wordt toegestaan. --> Bij bezit van vijf tot dertig gram kan de drugsbezitter strafrechtelijk vervolgd worden. --> Drugs worden bij ontdekking altijd in beslag genomen. --> Bezit van meer dan dertig gram: maximaal twee jaar gevangenisstraf en/of 11.250 euro. Gedoogbeleid Nederland heeft een gedoogbeleid: verkoop van softdrugs in coffeeshops en het bezit van maximaal vijf gram softdrugs wordt toegestaan. Een coffeeshop moet wel voldoen aan de volgende voorwaarden: * geen reclame maken voor softdrugs; * geen drugs aan jongeren verkopen; * geen harddrugs verkopen of toestaan dat die gebruikt worden; * niet meer dan vijf gram aan één persoon per dag verkopen. Import en export van drugs verboden

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

In nederland maxumaal 12 jaar, naar in veel andere landen is de wet strenger. In Singapore krijg je voor drugssmokkel de doodstraf.

ligt vaak aan de aantal drugs bezit van meer dan 30 gram 4 jaar.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/versla...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100