Als je vanuit NL als Nederlandse staatsburger zijnde een Duitse of Amerikaanse site hackt, volgens welk recht word je dan veroordeeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het nederlands recht.... ...totdat de VS een uitleveringsverzoek doen. Na uitlevering valt de zaak onder de rechtsjuridictie van het land waarnaar je uitgeleverd bent, al dan niet uitgebreid met extra voorwaarden gesteld aan de uitlevering (bv. doodstraf kan niet opgelegd worden).

Nederland is het enige land ter wereld, dat zonder enig probleem haar burgers uitlevert aan andere landen, vooral aan de US. Ik denk omdat de regering graag een wit voetje haalt bij de VS. Dus je wordt prompt uitgeleverd en veroordeeld volgens het bijvoorbeeld Amerikaanse recht

beide zijn mogelijk, we hebben hier te maken met het territorialiteitsbeginsel: het land waar de misdaad wordt gepleegd mag de dader berechten, in dit geval nederland, en het passieve persoonlijkheids beginsel: het land van het slachtoffer mag berechten, in dit geval duitsland of nederland. Als beide landen willen berechten moeten ze daar zelf uitkomen met overleg, tenzij er al een uitleveringsverdrag is, in dat geval moet er uitgeleverd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100