Kan een IB60 verklaring geweigerd worden door de belastingdienst ?

Mijn ruilkandidaat voor een ruilwoning moet een IB60 verklaring inleveren van 2010 bij de woningstichting maar de belastingdienst zegt dat dat niet kan omdat haar belastingaangifte nog niet is ingevuld.
Pas als ze dat heeft gedaan krijgt ze een IB60 verklaring.
Nu zegt de woningstichting dat ze ten alle tijden een IB60 beschikbaar moeten stellen omdat je die voor instanties gewoon nodig hebt.
Hoe zit dit nou precies ?
Zolang zij die IB60 niet heeft kan de woningruil ook noe doorgaan :'-(

Weet jij het antwoord?

/2500

De Belastingdienst kan geen IB60 afgeven als er geen aangifte is gedaan terwijl die wel gedaan had moeten worden. Dus ze moet heel snel die aangifte doen, dan kan de IB60 ook afgegeven worden.

Ik heb nog nooit aangifte gedaan, en ik kan mijn IB60 wel ontvangen. Je belt de belastingtelefoon, en doormiddel daarvan ''bestel'' je hem. Daarop staat het geld dat je hebt verdient. Bij mijn vriend staat belastbaar inkomen, bij mij staat loon uit tegenwoordige arbeid (ik werk heeeel weinig) Toegevoegd na 1 minuut: met andere woorden..ze moet bellen, haar ID bij de hand houden..GEEN personen spreken maar gewoon nummertjes intoetsen (automatisch apparaat) en dan komt alles goed

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100