Als je iemand vermoordt, is er geen sprake van noodweer, want moord is gepland.
Wel kan er sprake zijn van noodweerexces: denk aan een misbruikte persoon die na x tijd zijn/haar misbruiker ombrengt en waarvan aangetoond kan worden dat de dader dat deed in een "heftige gemoedsbeweging" en dat die gemoedsbeweging werd veroorzaakt door het slachtoffer. Noodweer en noodweerexces zijn strafuitsluitingsgronden: dan word je niet vervolgd.
Maar ik vermoed dat je bedoelt: wat gebeurt er als je iemand bijvoorbeeld doodslaat uit verdediging - en dan heb je juridisch over doodslag (die niet gepland is: opzettelijk maar niet met voorbedachten rade).
"Hij die opzettelijk een ander van het leven berooft, wordt, als schuldig aan doodslag, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie."
http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/287.html
Dan hangt de bestraffing helemaal van de situatie af: hoe aannemelijk is het dat je leven inderdaad op het spel stond? Had je andere mogelijkheden? Was het toegepaste geweld proportioneel?
Als je had kunnen vluchten naar een veilige plek, dan zul je een probleem hebben. Als je advocaat niet kan aantonen dat de situatie inderdaad levensbedreigend was, dan heb je ook een probleem. Als het mogelijk had kunnen zijn om je bedreiger bijvoorbeeld te ontwapenen, dan heb je ook een probleem.
Maar wat het gevolg is van zo'n actie zal afhangen van de rechtszaak zelf, van je advocaat, de officier, de rechter.