Wat kan ik doen aan de geluidsoverlast van mijn bovenburen die het ontkennen?

Ik heb al enige maanden veel last van muziek van mijn bovenburen. Ik ben er verschillende keren aan de deur geweest en ze zeggen dan dat ze hier iets aan doen. Maar de volgende dag is het weer raak.

Ik heb nu besloten elke keer de politie in te schakelen als ik veel last ervaar van mijn bovenburen. We wonen in een doodlopende straat en elke keer als de politie langskwam hoorde ik dat ineens het geluid zachter/uit ging en dat de bovenvuren vervolgens ontkende dat ze muziek aan hadden staan of geluidshinder veroorzaakte.

Ik ben nu wel een beetje ten einde raad. Want als de politie vervolgens weg is, dan gaat de muziek weer aan en nog harder dan voorheen.

Ik weet niet wat ik ertegen kan doen, ik heb de politie gevraagd of ze misschien eens in een normale auto langs konden komen of op de fiets. Maar hier wilde ze niet aan meewerken.

Wat kan ik doen aan de geluidsoverlast die mijn bovenburen blijven ontkennen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het (stiekem) filmen terwijl je naar ze toestapt en zeggen dat je er steeds last van krijgt? Als dat bewijs oplevert, ermee naar de politie gaan?

Ik ben er altijd voor om te leven en laten leven. Zelf heb ik om mijn leef geluiden voor de buren te dempen en de leef geluiden van mijn buren voor mij te dempen, de kamers waar ik het meeste de tijd door breng in mijn woning (Woonkamer en slaapkamer) geisoleerd met rotswol. (GEEN glaswol, werkt wel maar geeft vervelende vezels.) Mooie hierbij is dat je ook gewoon zelf op alle tijden je muziek aan kan zetten zonder dat je iemand hinderd. Vervelende is dat geluidsoverlast is ten eerste moeilijk aan te tonen, overdag is het niet eens echt strafbaar maar gewoon vervelend. En je maakt geen vrienden met klagen en je moet er toch wonen, mét je buren naast je.

Ga eerst eens goed in gesprek met de buren. Wil nog wel eens helpen, om misverstanden de wereld uit te helpen. Jij ervaart hun als irritant, zij jou misschien wel, omdat steeds de politie wordt ingeschakeld en je in hun ogen maar loopt te zeuren. Verschil van visie. Wat betreft het vast stellen van de overlast. De politie moet het ter plaatse zelf constateren. Geluidsoverlastmeldingen, zeker in de latere uren, worden over het algemeen uitgegeven door de meldkamer aan de noodhulpeenheden. Deze eenheden rijden standaard in een opvallend dienstvoertuig. Even in een onopvallende auto gaan rijden is dan geen optie. Wat wel kan is bij de meldkamer aangeven dat de auto even om de hoek geparkeerd moet worden en dat ze het laatste stukje te voet af leggen. Bij noodgevallen is de politie dan toch nog dicht bij de auto en ziet de buurman de politie minder snel aankomen. De buurman zal immers niet constant naar buiten lopen te kijken. Zodra er geluidsoverlast is vastgesteld wordt volgens het protocol de eerste keer gewaarschuwd, bij de tweede keer binnen een jaar wordt er een bekeuring uitgeshreven en bij een derde keer en meer kan alle geluidsapparatuur in beslag genomen worden. Tevens wordt een en ander in het computersysteem vastgelegd tbv dossiervorming. Geef elke keer als er overlast is dit ook door aan de verhuurder. Ook de verhuurder heeft een verantwoordelijkheid op het gebied van wooncomfort dat ze moeten bieden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100