Hoeveel kost een zakelijke brief geschreven door een advocaat?

Ik ben sinds carnaval aangehouden met ''openbare dronkenschap''. Ik was dus met mijn vrienden in het centrum een biertje aan het drinken (en ja ik ben 16). Totdat iemand besloot om uit het centrum te gaan dus dat deden we maar toen we net uit de centrum liepen niet eens 10minuten daarna werd ik aangehouden met me biertje in me hand. De agenten vroegen naar me ID en die had ik gewoon bij me En ze legde uit dat ik geen bier op dat terrein mocht drinken, maar dat wist ik natuurlijk niet ik naderhand moest ik gewoon me bier weggooien.Maar wij kwamen dus een groep jongens tegen, en die zeiden dat ze ook aangehouden werden en zij kregen dus een waarschuwing. Opeens kreeg ik gisteren een brief binnen waaruit blijkt dat ik een boete kreeg voor 70 euro!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een beetje advocaat kost 200 tot 250 euro per uur. Stel dat het een uur kost om die brief te schrijven, dan ben je dus minimaal 200 euro kwijt. Je kan beter op zoek gaan naar een kennis die een goede brief kan schrijven en dit gratis voor je doet. Overigens denk ik dat je weinig kans maakt om onder die boete uit te komen. Het feit dat anderen alleen maar een waarschuwing kregen, zegt niets over jouw vergrijp en jouw boete.

Het is openbaar alcohol gebruik. Niet openbare dronkenschap. Een advocaat kost je gemiddeld 350 euro per uur. Dat raad ik je dan ook af, vooral omdat de agent in zijn recht staat. In heel Nederland kun je worden bekeurd als je in het openbaar alcohol drinkt/open bij je hebt. De boete daarop is tot en met 15 jaar 35 euro. Vanaf 16 jaar 70 euro.

Het heeft totaal geen zin om zo'n brief te schrijven. De politie kan een waarschuwing geven voor sommige overtredingen maar hoeft dat niet te doen, het is aan het inzicht van de betreffende agent om jou te bekeuren of te waarschuwen. Het ligt er ook aan of er op dat moment 3 personen zijn die een biertje drinken op straat of 10. Het hangt meestal af van de "uitstraling" van de persoon dat is misschien niet helemaal juist maar het is niet anders datdoe jezelf onbewust ook. Hetzelfde gebeurt als je later aan het verkeer deelneemt als jij met je petje op in gepimpte zwarte BMW 3 serie van 20 jaar oud aangehouden wordt omdat je iets te snel rijdt zul je eerder een bekeuring krijgen dan een leeftijdgenoot die in een Volvo V40 rijdt.

De kosten van een advocaat zijn afhankelijk van wat je verdiend. Je kan ook naar het juridisch loket toegaan, daar krijg je gratis info, al denk ik niet dat je een zaak hebt...

Die advocaat kost je waarschijnlijk meer dan de bekeuring en je was sowieso in overtreding door bier op de openbare weg te drinken,dus je kunt het beste betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100