Tijdelijk een huisje huren, tot ik in mijn nieuwe woning kan betrekken, moet ik mij dan inschrijven in deze (tijdelijke) gemeente?

1 juli ga ik in een nieuwe woning betrekken, alleen ben ik nu genoodzaakt om tijdelijk een huisje te huren.

Ik betrek nu voor net iets minder dan 3 maanden een huur huisje op een vakantiepark, moet ik mij dan ook inschrijven in die gemeente?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat moet, waar je woont moet je ingeschreven staan. Wij hebben dat ook gedaan een paar jaar geleden en het is ook heel handig om je post dan doorgestuurd te krijgen.

Als jij nog gewoon je post kunt ontvangen op je oude adres zou ik die moeite helemaal niet doen. Officieel zul je het moeten doen maar als jij 3 maanden op vakantie gaat schrijf je je toch ook niet in?

Informeer bij verhuurder van vakantiepark. Vaak is het officieel alleen toegestaan om op dit soort parken 'tijdelijk' te verblijven. En kan je dus niet inschrijven op dit adres. Waarschijnlijk verblijf je als 'onderverhuurder'. Dan is de oplossing dat je 'vergeet' je uit te schrijven op oude adres en per 1 juli inschrijft op nieuwe. Let wel officieel niet toegestaan. Om geen slapende honden wakker te maken. Geef je 'tijdelijke' adres niet aan iedereen door, maar maak gebruik van TNT doorstuur service bij verhuizing. 3 maanden wordt je post van je oude doorgestuurd naar je nieuwe postadres.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100