Krijgen winkels waar gerookt worden een soort van vrijstelling ?

Vanmorgen moest ik iets hebben,wat bij de Primera gekocht kan worden. Je komt de winkel binnen en er staan daar 2 mensen te rken. Kortom het stond er meteen "blauw" van de rook. Ik ben zelf óók 'n roker ,maar ik vroeg mezelf af,of deze winkel niet in overtreding is. Uiteindelijk mag er in bijvoorbeeld een café niet meer gerookt worden.
Mijn vraag is dus: Is deze winkel in overtreding ? Zo ja ,wat zou elke willekeurige klant kunnen doen,als hij/zij daar niet van gediend is ? Zo nee,staat er in de Wet iets,waardoor het dus is toegestaan? Dit is dus als een VRAAG gesteld . Ik zeg dit maar even,omdat het mogelijk als het "om-een-mening-vragen" zou kunnen worden geïnterpreteerd ! Kortom : GEEN MENINGEN graag,maar een helder antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In bovenstaande antwoorden staat al wat er wettelijk mag/niet mag. Waar nog geen antwoord op gegeven is je 2de gedeelte van de vraag: wat je er als klant aan kunt doen. - Je kan de mensen aanspreken op hun gedrag maar of dat helpt? - Je kan de winkel mijden en ergens anders je producten kopen - Je kan een klacht indienen bv bij STIVORO en zelfs bij de politie want het is een overtreding (daar zullen ze raar van opkijken !!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100