mag een gewone burger een andere burger om zijn of haar id vragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen mag in Nederland om je ID vragen, maar je bent alleen maar verplicht het ook daadwerkelijke te laten zien als het gevraagd wordt door politieagenten, buitengewoon opsporingsambtenaren (boa)/ toezichthouders of militairen van de Koninklijke Marechaussee. Daarnaast zijn er nog gevallen dat er om je ID wordt gevraagd als je bijvoorbeeld alcohol wilt kopen of als je je op privéterrein begeeft (bijvoorbeeld een feest) waar een minimumleeftijd is bedacht. Je mag dan zelf bepalen of je je ID wilt tonen aan de portier, als je dat niet wilt is dat geen probleem, maar mag je waarschijnlijk geen alcohol kopen of het feest binnengaan.

Bronnen:
http://www.ilegaalkind.nl/?id=66&mainId=58

Ja, maar die is niet verplicht hem ook werkelijk te laten zien..

Je mag alles vragen, maar dat wil niet zeggen dat die ander verplicht tot antwoorden is.

Wel als de een achter de kassa zit, en jij staat met een kratje bier, of een fles Whiskey of iets in die term;) Of festivals en dat soort dingen. Maar ik mag jou niet in het winkelcentrum zomaar om je ID vragen;)

Ja je mag dit altijd vragen. Zeker als je twijfels hebt over een persoon. Ze hoeven het alleen niet te laten zien. Maar ik denk dan als je niets te verbergen hebt, dan kan je het ook laten zien....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100