Mag je onder 16 jaar een auto kopen of krijgen

Wil een oldtimer aan een kleinkind schenken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een auto kopen of krijgen wordt nergens in de wet als onjuiste, ofwel als een verboden handeling aangemerkt. Erin rijden wèl..maar dat was jouw vraag immers niet..Dus koop of krijg gerust je al zo lang verlangde oldtimer.. Groet, Ton

Ja, dat mag, maar hij/zij mag er nog niet in rijden op de openbare weg.

Krijgen mag altijd, maar hij/zij mag er niet in rijden.

Ja, iemand van 16 mag een auto kopen of krijgen, echter hij kan de auto nog niet op naam laten zetten. Om een auto op naam te zetten moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Een auto op naam hebben staan is echter wat anders dan ook daadwerkelijk de eigenaar te zijn van de auto. Iemand kan dus ook eigenaar zijn zonder dat hij de auto op naam heeft staan.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Neen kan niet. Bij het op naam zetten van een auto, dien je een geldig rijbewijs te hebben.

ligt eraan, als je in een 40km per uur auto wil rijden dan mag dat op je 16e. heb er zelf een (hahahahah) handig voor in de winter (even laten pimpen?) ziet hij er lief uit, zit radio, verwarming alles op en aan, zelfs cabrio! best leuk ding.. maar het is net wat je wil.. papa heeft bv voor mij geregeld dat de speakers van goede kwaliteit zijn en echt hard kunnen, leuk als het dak open is! helaas mag je een "echte" auto pas op je 18e maar echter, om met dit te beginnen is alvast een leuke en goede oefening voor als je 18 bent!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100