mijn ex wilt mijn kind afpakken, kan dat zomaar?

hallo, ik ben 21 jaar en nu 6 maanden zwanger van mijn eerste kindje.
ik ben 1,5 jaar samen geweest met mijn ex vriend. het was net over toen ik er achter kwam dat ik zwanger was. hij is van turkse afkomst.
ik heb er nog alles voor proberen te doen zodat we toch nog een gezinnetje konden worden met zijn 3en, helaas wilde hij helemaal niks meer.
nu ben ik er achter gekomen dat hij al een tijdje een andere vriendin heeft.
hij denkt nu dat ik ook een andere vriend heeft en word daar erg kwaad over.

dan gaat hij zitten dreigen dat hij me kind gaat afpakken als ik wel met een andere man ga omdat zijn kind niet door iemand anders opgevoed mag worden.
ik ben nu echt heel bang dat als ik ooit een andere vriend krijg dat hij me kind bij me weg komt halen. ik heb hem het kindje niet laten erkennen omdat hij er in eerste instantie ook niks mee te maken wilde hebben.

het liefst wil ik helemaal geen contact meer met hem en wil ik gewoon verder met mijn leven maar dit gaat niet op deze manier omdat hij me altijd controleert wat ik doe.
als hij me niet aan het controleren is dan belt hij me wel weer dat hij geld nodig heeft voor iets, en daar maakt hij dan mijn probleem van.

hij heeft geen werk en heef een uitkering, wil ook niet gaan werken want dat vind hij onzin. ook is hij een bekende bij de politie.

ik daarin tegen heb een vaste baan en een goeie thuissituatie.

is er toch een kans dat hij me kindje kan afpakken als ik ooit een andere man krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe niet. Alleen een rechter kan jou je kind afnemen. Deze zal dat alleen doen als jij geen goede ouder voor het kind bent.

De kans dat hij LEGAAL 't kind krijgt, is uiterst miniem. Dan zou de situatie andersom moeten zijn: jij maakt er een potje van en hij gedraagt zich goed. Moeders hebben sowieso al een dikke pré bij het toewijzen van een ouder. Een vader die het ouderschap op zich wil nemen zal beduidend beter voor de dag moeten komen dan de moeder.

Jij bent de moeder, jij hebt je zaakjes goed voor elkaar. Je hebt inkomsten, een goede thuissituatie, en belangrijk, een goede mentaliteit. Hij daarentegen, maakt er een potje van. De kans dat het kind aan hem toegewezen zou worden acht ik minimaal. Niet om je bang te maken, maar hou er echter wel rekening mee dat, als hij echt meent wat hij zegt, zou kunnen gebeuren wat je vaker hoort helaas: Kind wordt door vader ontvoerd en mee naar buitenland genomen. Illegaal, maar het gebeurt.. Als de bedreigingen serieus zijn, zou ik er wel melding van doen bij politie ofzo.

Niet bang zijn dat hij je kindje afneemt. Zowiezo blijft het altijd bij de moeder, of die moet wel heel erg gek doen, en jij doet het goed zo te merken !. Wel moet je zo spoedig mogenlijk maatschappelijk werk inschakelen hoe je hiermee verder moet want het is wel een heel lastig mannetje ! Je zal een rustige plek moeten hebben in jouw situatie. Praat ook met je huisarts. Natuurlijk mag jij een vriend hebben , wat denkt hij wel ! Als je echt bang voor hem bent en eventueel bang voor een ontvoering van het kind, vraag dan ook een gesprek aan met de politie. Ik wens je erg veel sterkte !!

Het mooie aan ons wetstelsel is dat jij vanaf de geboorte, voor de wet, "moeder" bent. Voor de "vader" ligt dit anders. Op het moment van geboorte is de man die met jou getrouwd is, officieel de vader. Zolang er geen sprake is van een huwelijk, is er niet automatisch een vader (biologisch gezien natuurlijk wel, maar juridisch gezien niet). Om juridisch "vader" te worden, moet hij het kind erkennen bij de gemeente. Geen zorgen! Dit kan niet buiten jou om, want hij moet een schriftelijke bevestiging van jou meenemen om het kind te kunnen erkennen! Wat hij dus ook zal proberen...hij zal nooit op legale wijze je kindje af kunnen pakken.

Ben je niet getrouwd, dan krijgt de moeder automatisch het ouderlijk gezag, zelfs als de vader het kind erkend zou hebben. Als de vader het ouderlijk gezag wil, moet hij daarvoor naar de rechter. Er moet dan een aantekening van ouderlijk gezag worden ingediend. Dit kan echter alleen als de vader het kind heeft erkend. Jij staat dus wat dat betreft sterk in je schoenen en geen rechter zal het kind aan een man geven die jou bedreigt en geen inkomen heeft om een kind te verzorgen. Ga in elk geval naar de politie, want Turkse mannen kunnen een gevoel van eerwraak ontwikkelen en zien hierin geen probleem. Het is vaak een regionaal gebonden cultuur die hij zou hebben kunnen meegekregen in zijn opvoeding. Laat in elk geval zoveel mogelijk mensen ervan weten, zodat je niet alleen staat!

Bronnen:
http://www.babybytes.nl/encyclopedie/O/Oud...

De kans dat deze verwekker de voogdij of een bezoek regeling krijgt in nihil. Als je kind geboren wordt geef je geen vader op en dan heeft hij geen enkel recht. Dus is hij in feite net zo rechthebbend als ik. Echter besef wel dat dit weer tot gevolg heeft dat je ook nooit alimentatie of iets dergelijk kan eisen. Wat betreft de angst voor buitenwettelijke manieren om het kind te krijgen. Als deze angst serieus genoeg ik spreek dan eens met de wijkagent. Als hij als niet erkend persoon het kind meeneemt is dat gewoon ontvoering

ten eerste: toch gefeliciteerd met je (nog komende) kindje. ten tweede hoort hij er niet kwaad over te worden dat jij ook een andere vriend zou mogen hebben. Hij heeft immers toch ook een vriendin? bedreigt hij je ermee?? Politie! ten derde hij mag niet dreigen met het kind af pakken, als het serieuze bedreigingen zijn (herhaald) mag je ook naar de politie stappen en je terechte bezorgdheid aangeven. Ten vierde, waarom controleert hij je? Als hij nou nog zou vragen hoe het met het kind ging etc etc. Dan oké. maar wanneer jij aangeeft dat je niet wilt dat hij je controleert en hij gaat door: politie! dit valt namelijk onder stalken. Ten vijfde heeft hij niet het recht geld van je te vragen, als je nee zegt en hij gaat dreigen: Politie! dan gaat hij mar werk zoeken, onzin of niet. jij bent er niet voor hem om geld te verdienen. Je bent zwanger! Hij draagt geen kind! Ten zesde: je kunt al deze voorgaande punten ook samen aangeven op het politiebureau. leg het verhaal maar voor + de dreigingen. Je zult op een of andere manier altijd verbonden met hem blijven door het kind, maar wanneer de rechter jou de volledige voogdij geeft (na aanleiding van het feit dat hij geen goede vader kan zijn) dan ben je volledig van hem af Hij kan natuurlijk altijd het kind wegnemen... al is dat illegaal. Legaal gezien kan alleen de rechter dat. Je kunt je huisarts om advies vragen, en die kan je zo nodig doorverwijzen. Heel veel succes en sterkte gewenst.

het is al een bekende bij de politie dus je staat hiermee in je voordeel. bij alles wat hij doet waar jij niet op zit te wachten en niet wil moet je melding maken bij de politie. schrijf voor jezelf ook op welke dag, tijdstip en wat er is voorgevallen (soort dagboek zeg maar) vertel je verhaal bij het meldpunt huiselijk geweld, en schakel een advocaat in. vraag of je advo hem wil laten weten dat jij GEEN contact meer met hem wil, en áls hij contact op neemt dat hij dit dan via de mail moet doen. (je doe is alles zwart op wit te hebben zodat je iets hebt om aan te tonen) al gaat hij op zijn kop staan: NOOIT het kind laten erkennen!! (hij kan je dwingen het kind op zijn paspoort te zetten door je mee te laten werken hieraan) geef hem te kennen dat je geen geld hebt, en wat je hebt nodig zal hebben voor je kind. dit kan je ook nog een keer laten onderstrepen door een advocaat. (vraag wel de advo om de zaak wat langer open te houden, want het kan maar zo dat hij zich even rustig houdt, het dossier gesloten wordt, en hij weer van zich laat horen) gooi lijntjes uit bij instanties door aan de bel te trekken. gaat je ex echt lastig doen dan kan jij aantonen dat dit al langer tijd speelt (des te sneller ze gerichtere hulp kunnen bieden) overigens is het ook mogelijk om met hulp van instanties ergens anders te gaan wonen. let op wat je schrijft op bv facebook, hyves etc. mensen waar hij contact mee heeft moet je ook zien te weren en blokken daar waar je kan. dit zijn mensen die ook in het controle pannel zitten namelijk. je moet nu zoveel mogelijk info gaan verzamelen voor de toekomst. dit heb je nodig als hij alles op alles gaat zetten om zijn kind te zien. als er genoeg signalen zijn en je niet onder een omgang uit kan komen eis dan omgang onder toezicht zodat jij niet met je ex in contact hoeft te komen (je hoeft elkaar niet te zien) en ook de veiligheid van je kindje is gewaarborgd. instanties en hulpverleners kunnen je nog veel meer handvatten aanrijken. maar hier gebruikt van!!! ook al lijkt het voor dit moment nog niet zo zinvol!!! op de legale manier kan hij nooit je kind afpakken, maar ik weet niet waar je ex toe in staat is. staar je dus niet blind, want er is genoeg wat je NU al kan doen om in de toekomst rare fratsen en eisen de kop z.s.m. in te drukken door signalen die je nu al af kan geven bij zoveel mogelijk instanties en hulpverleners!! sterkte gewenst!!!

Nee, dat kan hij niet, wat wel en mogelijkheid is dat hij naar de rechter zal stappen en een verzoek in dienen, echter dan moet hij wel het kind reeds hebben erkend, en daar moeten jullie samen voor tekenen. Dus wie de wettelijke weg heeft hij in princiep geen schijn van kans. Tevens lijkt het erop dat hij je bedreigt, hiervan moet je zeker aangifte van doen (iedere keer) bij de politie. Temeer omdat je het risico loopt dat hij het kind zal ontvoeren en zal onderbrengen in bijvoorbeeld Turkije. Dus waakzaamheid is geboden.Je hebt het aardig voor je zelf en de baby geregeld, succes.

Gefeliciteerd met je aanstaande kindje! U heeft geen enkele verplichting naar uw ex-vriend, u hoeft niet te tolereren dat hij u lastig valt. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken dat hij uw kindje afpakt. Omdat het kind nog niet geboren is heeft kan hij in principe geen rechten ontlenen als biologisch vader. Ook al zou er een kleine kans zijn dan nog zijn zijn kansen nihil gezien zijn verleden en zijn huidige levenswijze. Hieronder een link die je eens moet lezen.

Bronnen:
http://www.ouders.nl/mjur2007-06.htm

Als ik zoiets lees over buitenlandse mannen dan is er ook een kans dat het kind ontvoerd kan worden, hoe vaak lees je dat wel niet. Maar mijn advies is niet meer reageren op zijn telefoontjes, geen geld geven, desnoods zeg je dat je bent vreemdgegaan en dat het kind helemaal niet van hem is, misschien helpt het. Daarbij zou je ook aangifte kunnen doen van dit gebeuren en aanvragen dat hij niet bij je in de buurt mag komen (oftewel een straat verbod) Vraag dit ook gelijk voor je kindje aan want dit soort mannen zijn echt gevaarlijk. Zijn probleem is ZIJN probleem en hij is te zwak om het op te lossen. Ga dus inderdaad verder met je leven, je hebt genoeg geprobeert. Beveilig je huis ook extra goed voordat je midden in de nacht rare verassingen krijgt en ook al is het verboden, peperspray of een elektroshock apparaatje zou bij dit soort exen niet overbodig zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100