Is het normaal dat een militair zijn wapen mee naar huis neemt?

Hij had een groot wapen bij zich en een zwaard. Vond dat niet prettig om te zien zo op straat. Kan dat zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja voor zelfverdedeging

Nee dat is verboden Toegevoegd na 26 minuten: Een militair is net als een burger gehouden aan de wapen wet. Hierbij is het verboden om met een vuurwapen over straat of in de auto je te verplaatsen net als het bezit van een wapen in huis. Militairen dragen alleen een wapen als ze daarvoor opdracht hebben voor oefening of andere militaire activiteiten

Ik denk van niet; het is een wapen van de overheid niet van hem. Mag volgens mij ook alleen op speciaal aangewezen plaatsen in Nederland, bijv. Militaire basis enzo. En begrijp je wel ja, niet bepaald leuk als zo iemand langs komt!

In sommige gevallen mag dat, echter de voorwaarde is dat je dat wapen zo min mogelijk opvallend vervoerd (lees holster,kist,tas). opzichtig ermee over straat lopen wordt niet toegestaan. Een zwaard heeft niets met het vuurwapen te maken en is verboden. Kortom bel de politie of eigenlijk de Marechaussee.

Bronnen:
http://www.defensie.nl/marechaussee/contact/

Een militair buiten diensttijd is gehouden aan dezelfde regelgeving als een burger, zij het een burger met wapenvergunning. Het komt voor dat een militair een wapen meeneemt, maar dan moet hij ervoor zorgen dat het niet "in zicht" is. Een zwaard kan onderdeel zijn van een gala uniform.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100