Kan de woningstichting dit van ons eisen ?

Wij zijn verhuisd en moesten nog het een en ander aan het huis doen o,a de keukenkastjes bijwerken die ik had geschilderd in een gele kleur 5 jaar geleden maar daar waar je de kastjes steeds vastpakt was de verf eraf en dat moesten we bijwerken.

die kleur hadden we niet meer en om die kleur erbij te krijgen is niet te doen dus hebben we met een kleur bijgewerkt waar ik nog een heel klen beetje van had die er goed bijkwam maar niet helemaal.

met de eindkeuring werd het niet goedgekeurd en moesten we de kastjes helemaal egaal gaan verven

ik had nog een beetje roomkleur van ons nieuwe huis staan en heb dus de bovenste kastjes egaal roomkleur geverfd

en weer was het niet goed , de onderste moesten nu ook geverfd worden want zo konden ze de woning toch niet verhuren en zo zou ik het toch ook niet accepteren!!

ik had de sleutel al ingeleverd maar dat was geen probleem ze zouden zorgen dat de achterdeur open was, toen we daar kwamen was die op slot en konden we weer onverrichte zaken weggaan

ik werd gebeld dat het toch moest gebeuren ondanks datwe de woning al niet meer huren vanaf 23 maart en dat ik ziek ben en mijn man ook de hele dag weer aan het werk is

als we de onderkastjes niet schilderen dan doen zij het en krijgen wij de rekening

Toegevoegd na 1 minuut:
alleen de bovenstekastjes moesten we doen en dat staat zwart op wit

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat de meestee vergeten is dat de eindschouwing dus is geweest en je zwart op wit alleen die kastjes hoefde te doen. Dat betekent dat de andere kastjes al goed gekeurd waren. Als er bij je zwart op wit niet gesproken wordt over dat het dezelfde kleur moet zijn of iets dat er op neer komt, heb je in principe voldaan aan hun eis en sta je heel sterk gezien het dus al de laatste schouwing was en alles wat niet op papier stond dus al was goedgekeurd.

Je hebt bij het huren van de woning getekend dat je het huis in goede staat zult achterlaten als je het verlaat. Keuken kastjes schilder zul je dan wel moeten doen als je het zelf hebt geschilderd en dat dus niet goed hebt gedaan. Jij zou ook een huis niet accepteren als de verf van die kastjes af viel of in verschillende kleuren was

Ja dat kunnen ze eisen, een huurwoning moet altijd in de oude staat weer worden opgeleverd. Soms is een verhuurder tolerant en mag het blijven zoals het is als de nieuwe huurder ermee instemt maar dat is lang niet overal zo. Daar is niets tegen te doen en jullie zullen helaas weer aan de slag moeten of de rekening betalen als de verhuurder het doet.

Ik weet ook dat de regel is dat je de woning in "oorspronkelijke" staat moet opleveren en in ieder geval in goede staat. Ik dacht zelf echter dat beschadigingen in verf daar niet onder vallen. Je hoeft toch ook deuren en kozijnen niet bij te werken en vergeelde plekken waar een kast voor heeft gestaan? Daar zou ik het op proberen te gooien. In principe zijn de keukenkastjes wel iets anders maar mogelijk heb je al een beetje een probleem omdat je die niet had mogen schilderen? Als dat wel mocht, dan geldt er vervolgens dat er met gebruik ALTIJD slijtplekjes komen. Dat was ook zo geweest. Het is gewoon vervelend dat je er al uit bent en dat de zaak nu al zo moeilijk ligt. Ik zou zelf ook niet blij zijn met een half over geverfde keuken MAAR met een roefroef overgeschilderde keuken nog minder. Het is toch begrijpelijk dat je niet 3x gaat schuren, gronden lakken ed. Heb je geen rechtsbijstandverzekering, of ken je iemand die er één heeft, kun je daar eens informeren wat je rechten zijn

Ja alles weer in orde maken, zou je zelf ook eisen van iemand die jouw spullen heeft veranderd danwel vernield.

ja, dat kan. je mag blij wezen dat ze geschilderde kastjes accepteren overigens. de keukens die de woningbouw plaatsen hebben 1 kleur dus zal je dit ook in deze staat terug moeten brengen. in eerste instantie zou je maar 1 rij hoeven schilderen om dat effect te bereiken (je had nog verf) maar als je er een andere kleur op doet zullen alle kastje dus moeten. het is idd een optie om het te laten doen, maar hier krijg je de rekening van. de woningbouw gaat geen fouten op eigen kosten herstellen die een ander heeft veroorzaakt.

Ja, de kunnen van je eisen dat je de woning in de oorspronkelijke staat herstelt. En ik zou het ook maar doen, want het zou je anders nog veel geld kunnen kosten.

Het argument dat de woning in originele staat moet worden opgeleverd is achterhaalt. Dat hoeft écht niet meer. Wel moet alles netjes en heel zijn en acceptabel, als jij alle plafonds zwart gemaakt hebt, kun je er wel op rekenen dat je dit moet aanpassen als je eruit gaat. Omdat er zwart op wit staat dat alleen de bovenkastjes geschilderd hoeven te worden zou je denken dat dit voldoende is. Maar een keuken in 2 kleuren geschilderd is natuurlijk geen gezicht, dat zal een nieuwe huurder nooit accepteren en dáár gaat het om. Ben bang dat je of zelf moet gaan schilderen of moet betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100