Mijn buren bedreigen mij, hoe verder?

Mijn buren hebben in het weekend altijd feestjes in huis waarbij ongeveer 50 man aanwezig is. Er wordt veel gedronken en drugs gebruikt. Mijn dochter en ik kunnen geen oog dichtdoen in het weekend, ze gaan door tot de ochtend. Nu heb ik een klacht ingediend bij de woningbouw, zij kunnen mij niet helpen. Ik moest maar een klacht indienen bij de politie. Dat heb ik uiteindelijk gedaan. Maar nu word ik bedreigd door de buren. Als ik nog 1 keer naar de politie ga, dan zullen ze mijn dochter wat aandoen. De woningbouw blijft maar zeggen dat de politie het moet oplossen. Ik kan geen kant op, letterlijk en figuurlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je in deze netelige situatie moet doen is het volgende: Schrijf al je bevindingen op een stuk papier alsmede op een kopie voor jezelf en ga aangifte doen wegens: A Overlast B bedreiging Als de politie aangeeft weinig aan de situatie te kunnen doen, stuur dàn een afschrift van hetgeen je opgeschreven hebt, rechtstreeks naar de officier van justitie en meld dat je aangifte had willen doen...maar dat de politie niet voornemens is er veel aan te doen. En dat je je daarom tot de Officier van Justitie persoonlijk wendt Bedreiging is in elk geval een misdrijf..een misdrijf dat de Officier van Justitie niet zomaar mag afdoen. Als ze weer eens komen dreigen..probeer dan een bandopname daarvan te maken. Dat wordt weliswaar niet als bewijs aangemerkt..maar het kan je wel helpen de bedreiging aan te tonen. Heel veel succes enne..laat je niet kisten.. Groet, Ton

Wat afschuwelijk, deze situatie. Ik zou eens met de huisarts gaan praten, die weet vast wel een volgende stap. Ik wens je echt heel veel sterkte, het lijkt me niet gemakkelijk.

Toch naar de politie gaan (ook goed op uw dochter letten) nu wegens ernstige overlast, vermoedelijk drugs en bedreiging. Veel succes!

Let goed op uw dochter, probeer misschien tijdelijk bij iemand anders te verblijven. Verder zou ik toch naar de politie gaan, dit is echt gevaarlijk. Laat uw dochter anders bellen/chatten met de Kindertelefoon, om te vragen hoe ze hiermee om moet gaan. Heel veel sterkte.

Wanneer de overlast zich voordoet de politie bellen, al is het midden in de nacht.

Geef je absoluut niet gewonnen. Bepaal voor jezelf hoe serieus je de bedreiging moet nemen, en let goed op je dochter. Dit zo laten doorgaan is geen optie want dat is simpelweg niet leefbaar! Er zijn een aantal dingen, die je in mijn opzicht kan doen. Wat wijs is moet je voor jezelf bepalen. -Praat met anderen mensen uit de buurt, kijk of hun er ook last van hebben, samen sta je sterker! -Licht toch de politie in over de bedreigingen en zeg dat je je zorgen maakt. Als de zaak toch nog escaleert dan is de politie op de hoogte en hebben je buren een ernstig probleem. Dit weten je buren ook op dat moment. -Vraag aan mensen uit de buurt, vrienden en familie of ze ook op je dochter kunnen letten op momenten dat je daar zelf niet toe in staat bent. Ik denk wel dat je jezelf defensief op moet stellen tegen deze mensen, en rekenen op hulp van vrienden, familie, buurtbewoners en toch de politie. Sterkte. Toegevoegd na 3 minuten: Om nog even toe te voegen, ik denk niet dat je buren ook maar het lef hebben om je kind aan te raken... Vrijwel iedereen walgt van zulke acties en zal ze uitkwatten...

Is er geen buurt agent waarmee je eens kunnen praten, puur informatief, zonder een officiële aanklacht. Dan kan je eens de opties doorspreken die er zijn. Wat heeft de politie trouwens gezegd nadat je de klacht had ingediend? Hebben ze je nog advies gegeven? Kan je niet een klacht indienen tegen de woningbouw? Is het een huurwoning of een koopwoning?

Blijven klagen bij de woningbouw, elke keer nadat er last geweest is. De wbv heeft ook een taak in het waarborgen van jullie woongenot. Mijn wbv heeft een 'sociaal beheerder' die zich met zulke dingen bezighoudt. Bij de politie melden dat deze bedreiging ge-uit is. Geef de moed niet op, soms duurt het lang en gaat het moeizaam, maar niks doen is ook geen optie... Sterkte!

Als je huurder bent via woningbouw moeten ze dat oplossen en niet de politie, althans in bonje met je buren is dat ook altijd het geval... Dit is niet normaal en ik neem aan dat er meer mensbeeld last van hebben via dezelfde woningbouw dus ga eens met z'n allen ernaartoe!

de woningbouw heeft hier een protocol voor, en elk huurder moet zich als een goed huurder gedragen (hier zitten wel degelijk haken en ogen aan voor deze mensen) het probleem zomaar afschuiven zal niet blijven werken. de woningbouw kan ook bemiddelen, maar hiervoor is 1 klacht niet genoeg meld de klacht aan de woningbouw via een aangetekende brief, dat zal meer indruk maken en je hebt meer aan te tonen mocht het een lange procedure worden. voor de buren hetzelfde verhaal. ze zijn op de hoogte gebracht (kunnen dit dus niet meer ontkennen in de toekomst) maar keen afspraak bij de politie en leg je verhaal voor. ze zullen snappen dat je angstig bent maar hier zijn oplossingen voor (melding op locatie of zone is hier een voorbeeld van) zijn er meer buurtbewoners die overlast hebben van deze mensen sta je nog sterker. zolang je bang blijft en niets onderneemt zal er niets veranderen en woon je ook niet prettig. via de link kom je op een site waar je meer tips en info vind bij overlast van buren. de junken proberen af te bluffen, maar omdat ze heel wat te verbergen hebben zullen ze wel na gaan denken als blijkt dat je geen loos signaal afgeeft naar ze. succes!!

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/wonen/20744-...

Melden bij de politie en desnoods een deurwaarder inschakelen om officiële constatatie te doen. Aangetekend klacht indienen bij de buren en bij herhaling voor het vredegerecht brengen. De vrederechter kan een officiële berisping geven en de overtreder duidelijk maken dat hij correctioneel of voor politierechtbank geen kans maakt. Zeker vermelden van stalking en bedreiging. Zelfs als Uw buren Hell's angels zijn moet je dit doen. België is nog altijd een democratie. Toegevoegd na 1 minuut: Dit lijken mij 'Flodder' praktijken.

Tja het lijkt alsof er eerst iets moet gebeuren voordat er eens actie wordt ondernomen. Maar blijf je klachten richten op politie en woningbouw stichting Schrijf je desnoods ook in als woningzoekende als uiterste stap Het is een rotsituatie, ik weet het, maar als je je stil houdt zal er zeker niets gebeuren. en stress in je zogezegde veilige haven kan je niet gebruiken het maakt je echt ziek en dan is verhuizen zelf een betere optie zie het niet als verlies maar als de beste stap die je in deze situatie moet doen. neem desnoods video of foto opnames etc on je klacht kracht bij te zetten. zoek hulp bij overige buren. maar hou je zeker niet stil voor je het weet gaat het van kwaad tot erger. als ze in de gaten hebben dat jij niks doet. tja en bedreiging ed moet je echt aangeven. geef alles aan zodat het uiteindelijk de woningbouw stichting wel dwingt om iets te ondernemen. bedenk wel dat politie en woning bouw stichting toch wel op de achtergrond wel met je meedenken al kan het heel frusterend zijn omdat het zo langzaam gaat. en ze worden gehinderd door allerlei regels omtrent privacy etc maar uiteindelijk zal er een grens zijn zeker als jij dat steeds gaat aangeven en documenteert succes in de strijd

Toen ik tijdelijk in een huurwoning (appartementencomplex) zat, woonde er een stel schuin boven mij. Zij huurden het van iemand. (niet van een woningstichting) want het waren koopappartementen. Dat stel schreeuwde altijd keihard, ook midden in de nacht. Om de paar maanden kochten ze een nieuwe pup en verkochten de "oude" weer op marktplaats. Beetje gestoord stel dus, ze hadden een krantenwijk en uitkering en waren dus bijna altijd thuis. Er waren 60 woningen en iedereen had last van dat stel, zelfs aan de andere kant van het complex hoorde je ze 's nachts schreeuwend tekeergaan vaak oiv alcohol. Er zijn klachten ingediend tijdens vergaderingen bij de VVE ( vereniging van eigenaren) ze kregen uiteindelijk 3 waarschuwingen, maar het werd niet beter dus binnen 6 maanden zijn ze eruit gezet. :-) Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Aangifte doen wegens overlast en bedreiging van jullie beiden.. En buren benaderen om ook te klagen bij woninginstantie en anders ook politie. Sterkte!

1. Blijf de woningbouw om hulp vragen. Doe dit zeker ook per mail waarin je verwijst naar de tektonische contacten incl namen van mensen die je gesproken hebt. 2. Kijk of er bij jou in de gemeente buurtbemiddeling is. Deze mensen kunnen bemiddelen in gesprekken tussen jou en je buren. Mogelijk benaderen ze ook andere buren. Zij hebben ook contact met politie en woningbouw. Verder succes!

ik neem aan dat u niet alleen last heeft van deze figuren.organiseer anderen om ook flink te melden als er weer eens overlast is.bij veel meldingen komt de politie sneller in aktie en kan het zo afgelopen zijn.zelf zou ik eens kijken of er bij volhardende weigering vd politie en woningbouw iets te bereiken valt in de politiek desnoods na er een artikel in een huis aan huisblad over te hebben laten schrijven deze bladen zitten eigenlijk altijd om copie verlegen en hebben dus waarschijnlijk wel oren naar een sappig verhaal over bedreigingen en overlast.zeker als er veel mensen tergelijk bij zo'n blad aankomen komt er wel een journalist met een fotograaf dat is dan wel genoeg om de politieke molens te gaan laten draaien.zelf zou ik straffere maatregelen treffen maar dat is op gv niet gepast.laat u vooral niet bang maken door een stel raddraaiers want u staat in uw recht het kan lang of kort duren maar met wat volharding zult u zeker aan het langste eind trekken.Ik wens u veel sterkte toe Toegevoegd na 9 minuten: uw klacht bij de politie is zoizo vertrouwelijk zij munnen dus nooit weten dat u het bent die geklaagd heeft.mocht u bang zijn dat zij door hebben dat u klaagt kunt u er desnoods een paar keer een biertje drinken en doen alsof u het reuze gezzelig vind en geen moeite heeft met hun feestjes en lekker achter hun rug wel melden. Dit zal me wel een hoop minnen opleveren maar in zo'n situatie vind ik leugens en bedrog geoorloofde middelen

Bronnen:
zelf ook aso buren gehad

Naar situatie. Je kunt een nieuwe aangifte toevoegen. Het bedreigen van je dochtertje!

Ga geprek aan met buurtagent en meldt hem de overlast en bedreiging (ivm evt dossiervorming). Samen met buurtagent kan je een gesprek aanvragen bij woningbouw vereniging. Houdt het geluidsoverlast aan dan 'moet' de woningbouw ingrijpen. Ofwel de huur opzeggen. Een evt aanzegging is meestal genoeg om deze 'aso's' tot inkeer te brengen. Laat je niet bangmaken. Maak duidelijk dat jij je niet laat intimideren en maak aan je buren duidelijk dat alle opmerkingen en bedreigingen worden doorgegeven en uiteidelijk zullen lijden tot huis uitzetting. Zie je huurovereenkomst.

Toch aangifte doen van bedreiging!!

ja, een moeilijke situatie maar je kan dat tegen de politie gaan zeggen dat ze je bedreigen en de politie kan ook moeilijk wat doen de politie kan ze niet levenslang in de cel sluiten maar, met geluidoverlast kunnen ze uit huis worden gezet en de politie kan jou buren ook bedreigen met als er wat gebeurd met jou dochter dat zij daar verantwoordelijk voor. en we leven wel in nederland we hebben politie en rechters die echt wel raad kunnen met zulke tuigen als buren. trek je niet veel aan bel in het weekend s' avonds ook de politie en laat ze weten in welke situatie je zit. ik weet zeker dat jij dit gaat winnen. .wie het laats lacht lacht het best'.

-Op het moment dat ze de beest uit hangen het alarmnummer bellen. -Het kan zijn dat ze zeggen dat dit nummer alleen voor noodgevallen is."Dit is een noodgeval" zeg je dan. -Vraag of de politie NU komt! Er is al een bedreiging gedaan dat ze mijn dochter wat aan zullen doen. -De politie moet de situatie zelf constateren, z.g. op heterdaad. Het moet wel na 10 uur 's-avonds zijn; dan staat de politie ook sterker. -Het beleid van de politie is inderdaad zo dat er eerst een groter dossier moet zijn. Daar kun je voor zorgen door zelf vervelend te zijn met steeds maar bellen. -Bang zijn voor ruzie heeft geen zin want de ruzie is er al. Op het moment dat er met dit hele gedoe, je een punt bereikt dat meldingen bij de politie niets uithalen (druk-druk), vraag dan een gesprek aan bij de Burgemeester. -Hij is het hoofd van de politie die het beleid kan bepalen. Ook heeft hij meer macht om de woningbouw op zijn vingers te tikken. -Ook wethouders kun je hiervoor benaderen. -Is het een dichte buurt dan zijn er ongetwijfeld mogelijkheden om met andere buurtgenoten het dossier op te vijzelen. -Wanneer er nu niet kordaat wordt opgetreden,kan dit jaren gaan duren. -Misschien iets voor de rijdende rechter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100