Waar mag een particulier (occasionele verkoper) puppies verkopen op het internet?

Welke zijn de gespecialiseerde sites om puppies te verkopen via het internet? En zijn die gratis of tegen betaling.

Ik weet dat je het identificatienummer van het dier moet vermelden in de advertentie.

Ik haat het dat kwekers altijd roepen dat het broodroof is als je het op een niet erkende website zet!

Nu ze hun HK-nummer hebben zijn ze heel beschermend als je als particulier 1 pup maar verkoopt.

De meeste mensen doen het niet voor het geld en willen toch enkel maar de kosten terugwinnen die ze hebben gemaakt aan de pup! Vacinatie, ontworming, chip laten zetten.

Trouwens er zijn ook veel slechte kwekers op de markt die zou ze beter eens aanpakken ipv particuliers volledig te ontzeggen hun pups nog kwijt te geraken!

Weet jij het antwoord?

/2500

De meestgebruikte site is Marktplaats. Daar zijn geen regels voor het verkopen van honden. Voor particulieren is dat gratis.

dit mag op elke site waar dit mogelijk is. als jij als particulier je pups aanbied, snap ik niet wat de erkende fokkers hier op tegen zouden hebben, en waarom jij je hier zo op ze afgeeft. gezien de combi occasionele verkoper en kweker wek je bij mij de indruk dat het meer gaat om de regelgeving dan om de honden zelf. overigens is het niet meer dan logisch dat deze bij een erkende fokkers hoger zijn.(bron 3 zal dit duidelijk maken voor je) maar waarom ben jij zo gefrustreerd? als jij niet regelmatig pups aanbied, geen nesten hebt waar geen ouderdieren bij aanwezig zijn, meerdere nesten hebt va n verschillende rasssen, of pups haalt uit voormalige oostbloklanden dan kan jij met je aanbod nooit opvallen bij de echte fokkers of verdacht lijken. (kom ik zo op terug) wil jij dus je pups verkopen kan dit op elke site, Marktplaats is hier 1 van, en ook nog eens de grootste. het volgende geheel ter aanvullende info... helaas is het anoniem handelen in dieren juist op MP zo prettig voor handelaren en broodfokkers maar sommige mensen letten hierop, ze hebben een netwerken, en documenteren alles van een verdachte handelaar/fokker (belastend bewijsmateriaal, mailtjes, verhalen van benadeelden, kopie van de de vele ads, rapporten dierenarts, foto's van de dieren zelf) deze gegevens worden aan de LID, AID of buitengewoon opsporingsambtenaren doorgemaild. een reactie van deze met vertrouwelijk verkregen info over lopende onderzoeken, het dossier, en geplande huisbezoekjes bij iemand kan ertoe lijden dat de juiste info wordt doorgegeven (behalve persoonlijke gegevens en vertrouwelijke info kan je me hier alles over vragen mocht je daar behoefte aan hebben) Toegevoegd na 8 uur: het was handiger geweest om te vertellen dat je je pups in Belgie wil verkopen. Je hebt al ontdekt dat de wetgeving daar een heel stuk strenger is dan hier. ik hoop dat het hier ook nog een keer zover komt! om deze reden zou je niet de enige Belg op de nederlandse marktplaats die zijn 'waren' aan de man wil brengen op een makkelijkere manier. wil jij toch je pups verkopen in Belgie zal je je netjes aan de regeltjes moeten houden, of je gaat professioneel verder en start een kennel. andere manier is er niet. veel succes!!!

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0005662/geld...
http://www.animalfreedom.org/paginas/opini...
http://www.foodclick.be/blog/verkopen-op-f...

Je kan eens kijken op een groot platform voor en door hondenbezitters. Als je hier een advertentie plaatst wordt deze gezien door zo'n 350 unieke bezoekers per dag. Een advertentieplaatsing is gratis natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100