Mag je een baby dat 100% nederlands is een afrikaanse naam geven?

Mag dat eigenlijk, want het komt niet voor, dus het zal wel niet mogen, of mag het wel maar doet niemand het?

Waarom mag het niet, wie hebben dat besloten, en waarom?

Toegevoegd na 34 seconden:
dat = die, sorry voor de spelfout.

Toegevoegd na 3 minuten:
En Waarom komt het nauwelijks voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Namen kunnen geweigerd worden bij de Burgerlijke stand, maar dit gebeurt niet vaak. Als je een leuke Afrikaanse naam weet, dan zou het dus in de meeste gevallen gewoon mogen. Maar de vraag is: Gaat je kind er later blij van worden dat hij/zij bijvoorbeeld Rafiki genoemd gaat worden. "Wil je echt iets aparts? Hou er dan rekening mee dat namen geweigerd kunnen worden bij de burgerlijke stand. Al gebeurt dat (helaas) niet vaak. Met als resultaat dat er nu echt mensen rondlopen met namen als Salami, Rockey, Jay-Jay, Bambi, Xanadu, Bunny, D'artagnan en Metallica. " http://www.damespraatjes.nl/content/view/104/1/ Toegevoegd na 1 minuut: Een kennis van mij is het overkomen dat hun naam geweigerd werd. Ze wilden hun spruit Prins noemen, dat mocht niet, omdat Prins gelieerd was aan het Koninklijk huis oid. Zij hebben er noodgedwongen maar Prinz van gemaakt.

Normalerwijze is dit toegestaan. Je mag je eigen kind eender welke voornaam geven, zelfs een zelf uitgevonden naam, zolang het maar geen rasistische of beledigende namen zijn..

je mag je kind alle namen geven die je wilt, alleen namen die beledigend zijn of geen naam maar een scheldwoord, mag je niet geven. als de naam een bestaande naam is mag je deze gewoon geven

Het lijkt mij dat je je baby mag noemen hoe jij dat wilt. Waarom zou je je baby geen buitenlandse naam mogen geven? Je ziet zelfs bij de beroemdheden dat ze hun baby een wel hele rare naam geven. Zoals: Bloem, Vlinder, blanket, apple enz....

In principe ben je als ouders vrij in de keuze van de voorna(a)m(en) van je kind. Het komt een enkele keer voor dat de ambtenaar van de Burgerlijke Stand een voornaam weigert, omdat deze 'ongepast is of overeenstemt met een bestaande geslachtsnaam (tenzij die naam ook een gebruikelijk voornaam is). Zo mag je je kind wel Jans Jansen noemen, omdat Jans zowel een (deel van een) geslachtsnaam als een voornaam kan zijn, maar zul je tegenstand krijgen als je tot Bakker Jansen besluit.

Bronnen:
http://www.babyinfo.nl/advies/zakelijk/wet...

Ja dat mag gewoon. In principe mag je je kind elke naam geven die je wilt, zolang het maar niet beledigend, grof o.i.d is.

Aangezien er goede antwoorden zijn gegeven op het eerste deel van de vraag van mij een antwoord op het tweede deel: Het komt niet vaak voor dat een Nederlands kind een Afrikaanse naam krijgt, omdat die namen vaak onbekend zijn. Daarbij komt dat sommige namen ons vreemd in de oren klinken omdat wij er niet aan gewend zijn. 100 jaar geleden hadden we natuurlijk ook niet alle namen die we nu aan de kinderen geven. Nu hebben we allemaal italiaanse, franse, engelse e.d. namen en vinden we dit helemaal gewoon. Dat zal wellicht ook nog wel met afrikaanse namen gebeuren. Er zitten echt hele mooie tussen. Ik heb mijn kind een buitenlandse naam gegeven terwijl het kind 100% NL is. Het is een naam die prima kan in NL maar niet vaak voorkomt (zonder moeielijke uitspraak). Dat is juist mooi. Let er inderdaad wel op dat een kind de rest van zijn of haar leven door moet met een naam. Die moet dus ook voor een volwassene geschikt zijn.

Het is inderdaad wel van belang dat een naam een leven lang mee kan. Een prachtige Afrikaanse naam is misschien schattig voor een baby; maar ook voor een volwassen man of vrouw ? Het is ook wel handig dat de naam redelijk uitgesproken kan worden, anders wordt de naam snel verbasterd of verkort.

Ter correctie. Je hebt geen mensen in Nederland en daar buiten die 100% Nederlands zijn. Van zo'n Nederlander is geen gen-code bekend, dus dan kun je ook niet vaststellen. Maar één met blonde krulletjes, blauwe ogen, klompendragend en met een windmolentje in de hand mag je gerust een Afrikaanse naam geven en er zijn er meer van dan je denkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100