Staat er in de wet iets over vreemdgaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vroeger, toen het oude Burgerlijk wetboek nog van kracht was, werd overspel aanvaardt als grond voor een echtscheiding. In de wet stond overspel/vreemdgaan omschreven als: 'Het hebben van vleselijke gemeenschap met een andere man of vrouw tijdens het huwelijk' Deze bepaling werd echter op grote schaal misbruikt door het gebruik van "De grote leugen" 'De grote leugen' hield in dat, als twee gehuwde mensen beide een echtscheiding wensten, ze één van hen van overspel beschuldigden. De beschuldigde kwam vervolgens niet op de terechtzitting opdagen en..verloor zijn/haar rechten en dus ook het proces.. En dus sprak de rechter de door beide verlangde scheiding uit. Al gauw na de invoering van het Nieuwe Burgerlijk Wetboek werd een nieuwe scheidingsgrond geïntroduceerd, namelijk de zogeheten 'duurzame ontwrichting' 'De grote leugen' was nu niet langer noodzakelijk om te scheiden..en verloor haar 'bestaansrecht' Overspel is niet strafbaar, dus staat er in het Wetboek van Strafrecht helemaal niets over. Groet, Ton

Nee, volgens mij niet. Maar wordt wel gezegd volgens mij dat 't gewoon belachelijk is. Misschien in andere landen wel.

In het wetboek van strafrecht staan zaken opgenomen die mensen niet mogen doen en die bestraft kunnen worden. Het bevat dus geen richtlijnen hoe mensen zich zouden moeten gedragen. Op vreemdgaan staat geen straf en is derhalve niet opgenomen in het wetboek in Nederland. Vreemdgaan kan wel een reden zijn om een relatie te verbreken. Toegevoegd na 2 minuten: Bedrogen partners zijn gevaarlijk. Van alle moorden wordt 13% gepleegd door echtgenoten/vaste partners en in de meeste gevallen is (het vermoeden van) ontrouw de reden. En moord mag niet volgens de wet. Kortom, over vreemdgaan staat niets in de wet, maar over de mogelijke gevolgen wel ;o)

Met vreemdgaan is op zich niets mis. Alleen stiekem of plotseling vreemdgaan is niet goed. Monogamie is geen deugd, en is zelfs tegen de aard van het beesie. Het behoort tot het cultuurgebeuren. In Suriname en Thailand is vreemdgaan heel normaal. In sommige islamitische landen wordt er heel negatief over gedacht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100