Datingsite voor hoger opgeleiden discriminatie..?

Is dat geen discriminatie? Als een site voor alleen maar Blanke maakt krijg je meteen gezeik. hoezo kan dit wel met hoger opgeleiden???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is grosso modo nog steeds zo dat het credo "soort zoekt soort" van kracht is. Dat soort slaat dan m.i. met name op een gelijkwaardig intelligentieniveau. Dan kom je ook uit op 'hoger opgeleiden'. Is geen discriminatie, maar selectie!

Er is nog steeds het recht van vrije partnerkeuze. Deze site is daar bij behulpzaam.

Opleiding is GEEN discriminatie grond. Opleidingsniveau valt niet in het rijtje: ras, geloof, politieke overtuiging ed. Is bovendien iets dat je zelf min of meer in de hand hebt, net als (crimineel?) gedrag vertonen. Denk er ook aan dat een VMBO'er ook nooit werk krijgt op academisch niveau (tenzij na vele jaren alsnog in kennis en ervaring opgeklommen, maar dan is ie ook niet meer iemand met VMBO werkniveau).

Niet iedere soort discriminatie (ofwel: onderscheid) is ook strafbaar voor de wet. Al begin je een datingsite die alleen bedoeld is voor aziaten met dwerggroei, haaruitval en een IQ tussen de 70 en de 80. Vrije partnerkeuze is een fundamenteel recht. En je mag je partner kiezen op welke grond dan ook, zolang je je maar houdt aan het principe dat het vrijwillig deelnemende volwassenen zijn. Gegeven dat recht mag een datingsite erop gericht zijn om mensen die aan elkaars specifieke wensen voldoen bij elkaar te brengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100