Is China gevaarlijk voor de democratie in de wereld?

Mijn opa zei er altijd dat we moesten oppassen voor China.
Toen dacht ik, het zal wel.
Maar als ik nu naar de wereld kijk, dan zie ik dat Amerika enorm veel schuld staat bij China, en dat bijna het wel lijkt alsof alles uit China komt.
Nu krijgen ze ook steeds meer invloed op europa.
Nou weet ik niet precies hoeveel schuld europa heeft bij China, maar China was onlangs ook al bezig met het belang in Griekenland te verkopen.
Eerst werd alles vanuit Europa zo goed als gestuurd door Amerika.
Het systeem van Europa is redelijk gelijk met dat van Amerika.
China daar in tegen heeft het communisme, en de macht van China groeit met de dag.
We gaan ook steeds meer handel drijven met China.

Amerika was eerst de grote baas van de wereld, en kijk eens in hoeveel landen zij oorlog gingen voeren omdat zij vonden dat het besturingssysteem of de mensen die het land regeerde niet goed was.

Wat nou als China de grote baas van de wereld wordt, wordt de wereld dan ook gepushed om communistisch te worden?

Waar gaat dit heen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zou best een kunnen! De Chinezen investeren momenteel in markten die wij (vooralsnog), laten liggen.... In het Parool d.d. 3 oktober j.l.: De handel tussen China en Afrika zal dit jaar naar verwachting goed zijn voor meer dan 100 miljard dollar (73 miljard euro). Dat hebben Chinese staatsmedia zondag gemeld. In het eerste halfjaar steeg de handel met 65 procent op jaarbasis tot 61,2 miljard dollar, zo blijkt uit officiële cijfers. In 2009 daalde de handel nog van 106,8 miljard dollar in 2008 tot 91,1 miljard dollar, een daling van bijna 15 procent. Meer dan 1600 Chinese bedrijven investeren in Afrika in met name mijnbouw, landbouw, fabrieken en bouw. (ANP)

Ik denk niet dat China belang bij heeft om onze zogenaamde democratie omver te werpen. Juist door middel van de vrije markt hebben ze de laatste jaren flink aan invloed kunnen winnen in de wereld. Dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Over de schuld aan China, in Europa hebben we over het algemeen een klein overschot als je kijkt naar inkomende en uitgaande leningen. Wel is het zo dat China, alsmede landen als India en Brazilie belangrijke spelers op het wereldtoneel zijn/zullen worden. Europa zal alle zeilen bij moeten zetten om in de komende jaren nog een woordje mee te mogen spreken in de wereld. De VS heeft nog zo veel macht dat zij voorlopig nog wel een wereldmacht zullen blijven. Maar de wereld zal zeker veranderen de komende jaren en de verhoudingen ook. Of dat een goede of slechte zaak is zal de toekomst uitwijzen.