Wat is het verschil tussen een bordeel en de raamprostitutie en wat komt het meest voor?

Niet alleen van wat het is maar of er er een verschil is kwaliteit of andere zaken zoals prijs ? Ik snap niet goed het goede verschil ? En wat komt het meest voor?


PS
Dit is niet voor mezelf ik doe dit puur uit interesse.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan het verschil vergelijken met b.v. Fast food zoals snackbar en of McDonnalds waar je een snelle en goedkoopere hap wilt eten(raamprostitutie) en chique restaurant, waar je tijd neemt om menu te kiezen onder genoot van de sfeer en glasje wijn of chapagne waar wel duurder de prijzen zijn(bordeel).

Bordeel is meestal een club, waar prostitutie plaatsvind. Men ziet de dames pas, als men binnen is. Bij een bordeel kun je als je wilt de hele avond binnen zitten. Meestal is er namelijk ook een bar of een podium. Bij raamprostitutie kan men langs de ramen lopen of rijden en zo de dames beoordelen. Bij een dame naar binnen gaan is hier elke keer weer spannend. Het vertrekken is echter nog spannender. Stel je voor dat net je buurman voorbij komt fietsen :) Bij raamprostitutie is de klant meestal na 10 weer buiten. De snelle bezoekjes dus. Kwaliteitsverschil hoeft er niet te zijn. Prijsverschil ook niet. Denk dat er bij zowel de bordelen als de raamprostitutie veel vrouwen gedwongen in het vak werken.

Een bordeel kan van alles zijn, dus in principe kan je buurvrouw in haar huis een bordeel hebben en de madame uithangen. Bordeel komt dus het meeste voor en er zijn bordelen die er openlijk reclame meemaken , maar 60% is gewoon van mond tot mond reclame. Kwaliteit kan bij bordeel van betere kwaliteit zijn omdat de hoerenmadame zelfstandige is en dus zelf bepaalt of ze er nog 10 minuten of langer bij aanplakt. Raamprostitutie komt dus op de wallen van amsterdam voor. En ooit had arnhem het zogenaamde spijkerkwartier en rotterdam had katendrecht. Dan de prijs, die is meestal gelijk of iets goedkoper bij een bordeel. En waarom goedkoper? Bordeel worden de kosten afgeschreven van de winst dus kan iets goedkoper. Maar zo'n peeskamertje word door het meiske per uur of per dag gehuurd. Wel of geen klant! In het spraakgebruik wordt met bordeel soms ieder huis of gebouw bedoeld waar seks op commerciële basis, oftewel prostitutie, wordt bedreven. Er bestaat echter geen overeenstemming over wanneer iets precies een ‘bordeel’ is, en wanneer bijvoorbeeld privéhuis of seksclub. Volgens sommigen is een pand waar raamprostitutie wordt bedreven géén bordeel, anderen spreken echter juist weer van ‘raambordelen’. De herkomst (etymologie) van het woord helpt ons weinig verder: ‘bordeel’ is afgeleid van het Franse bordel (hut), verkleinwoord van het oud-franse borde (boerenhoeve). Sinds 2000 zien sommige politici het schenken van drank tegen winstgevende prijzen als belangrijk bijkomend kenmerk van een bordeel[1], dat het bordeel onderscheidt van een privéhuis. De uitbater van een bordeel wordt bordeelhouder genoemd. Indien dit een vrouw is wordt ook over hoerenmadam gesproken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bordeel

met een bordeel bedoel je misschien een sexclub of privehuis? in een club animeren de vrouwen, ze kunnen ook op de drankjes verdienen. in een privehuis kan je ook een drankje krijgen, maar is het de bedoeling dat je een keus maakt, en niet al te lang aan de bar blijft hangen. ik denk dat deze vorm van prostitutie vaker voorkomt dan de raamprostitutie. hierbij maak je al wandelend je keus, je gaat naar binnen, en je hebt zonder poespas sex. raamprostitutie is van deze vormen het goedkoopst, maar ook het kortst. in een bordeel nemen mannen vaak langer de tijd. dat zegt trouwens niet alles over de kwaliteit: je kan bij een raamprostituee een geweldig kwartier beleven, en bij een club na 2 uur ontevreden de deur uitlopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100