Hoe leg je dat uit aan kinderen?

Vaak vertonen kinderen na-aapgedrag zoals de middelvinger opsteken of anderszins beledigende gebaren- of lichaamstaal, waarvan ze zelf gewoonlijk niet beseffen waarom dat ongepast is. Het gebeurt meestal puur uit effectbejag en omdat ze het anderen zien doen en weten dat het reacties oproept.
Persoonlijk heb ik het daarom altijd heel moeilijk gevonden om daar adequaat op te reageren; je probeert het gedrag te doen stoppen, maar je wilt ook niet uitgebreid gaan uitleggen waar dat gebaar voor staat.
Wie weet een goede reactie op dit kinderlijk gedrag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hoeft niet uitgebreid uit te leggen waar het gebaar voor staat. Je kan uitlegen dat het beledigend en kwetsend kan zijn voor mensen en hij zichzelf daarmee neerzet als een bang figuur die liever de makkelijke weg kiest dan een gesprek aan te gaan. Onder kinderen zal dit niet belanrijk zijn wellicht, maar als de buurvrouw het ziet denkt zij dat je bang bent.... (ik kreeg gewoon een lange preek....zo bepaalde ik zelf wie welke gebaren van mij onder ogen kreeg....ik had toen ook al een hekel aan preken)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100