Wat is het doel van de mensheid?

Normaal is het bestaan van een organisme gebaseerd op vooruitgang.
In die zin dat je met voortplanting steeds vooruit Gaat met de ontwikkeling van het organisme.
De sterkere overleven, de zwakkere sterven uit.
Zo krijg je een steeds sterker wordent organisme dat er zo voor zorgt dat het minder snel zal uit sterven.

De mens deelt het niet meer in, volgens de wet is iedereen gelijk, hoe zwak of sterk die persoon ook is.

Dus het natuurlijke doel van het bestaan, wat betreft een organisme, geldt niet meer voor de mensheid.

Dus als we hier niet zijn om onze soort, qua genen sterker te maken, en we ons zoveel hebben voortgeplant dat we niet zomaar ff zullen uitsterven, wat is dan nog het doel van de mensheid?

Ik geloof dat alles met een rede gebeurt, en dat alles een doel heeft.

Maar wat is het doel van de mensheid?
Of hebben we totaal geen doel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is geen doel, er is nooit een doel geweest. Het leven plant zich voort, niet omdat het daarvoor gemaakt is, maar omdat dat nu eenmaal is wat het doet. Zonder doel voor ogen, zonder vooropgezet plan. Alleen omdat iets een gedrag vertoont betekent niet dat er iets is dat dit gedrag oplegt. Als iets is, betekent niet dat het moet zijn.

Wat jij stelt,klopt wel, ware het niet dat de mensheid zoveel knappe koppen heeft voort gebracht,die heel veel vroeger dodelijke zieken hebben uitgeroeid en gezorgd hebben,dat mensen die vroeger niet ouder dan 50 of 60 jaar werden nu met gemak 80 of 85 jaar worden Dus het doel dat de natuur beoogde is door de mens zelf teniet gedaan.

De eerste mensen moesten de tuin van Eden uitbreiden over gans de aarde.Volmaakte nakomelingen zouden de aarde bevolken. Ook moesten ze de dieren in onderworpenheid hebben. Dit voornemen van God is een poosje gedwarsboomd. Maar niet getreurd alles komt goed.

Wie zegt dat de mensheid niet zal uitsterven? Ik zie het meer als rennen op een lopende band: er komt een dodelijke ziekte, we vinden een medicijn, de band gaat iets minder snel lopen. Vervolgens komt er een nieuwe ziekte: de band gaat weer sneller, we moeten meer moeite doen, enzovoorts. Momenteel zie je dat sommige 'gewone' ziektes ineens weer opduiken en dan in gevaarlijker varianten (denk aan griep). En dat voor de wet iedereen gelijk is heeft totaal geen effect op de biologie: iemand die erg zwak is zal hoogstwaarschijnlijk toch eerder sterven dan een sterk iemand. En dan heb je nog de externe oorzaken die je niet nu kunt controleren - de dino's hadden ook veel macht in hun tijd, en dat was ook ineens over. Het doel van alle soorten is domweg: blijven bestaan. Zolang als dat mogelijk is, en voor alle soorten geldt: ooit komt er een eind aan. Dus we kunnen aannemen dat dit op termijn ook voor de soort Homo sapiens zal gelden.

Gezien van uit de natuur en de evolutie, is de mens na miljarden jaren, toevallig ergens ontstaan. Door natuurlijke processen en zijn ontwikkeling, ontstond een steeds sterker menselijk ras, echter doordat de natuurlijk selectie, door onze eigen wetenschappelijke ontwikkeling, vrijwel niet meer werkt, blijven nu ook vaak de zwakkere onder ons in leven. De wetenschap probeert iedereen zo lang mogelijk in leven te houden, hierdoor wordt de mens in het algemeen, snel steeds zwakker. Ons voedsel wordt steeds minder goed, we eten te veel en te ongezond. Door deze welvaart, worden we uiteindelijk nog steeds zwakker. Virussen en bacteriën zijn onze grootste vijand aan het worden en deze zullen uiteindelijk wel winnen. De mensheid heeft dus totaal geen doel, hooguit zo lang mogelijk overleven. We zijn ergens in het duistere verleden ontstaan en zullen ergens in de duistere toekomst weer verdwijnen. Mogelijk overleeft een klein deel van de mensen en dan zal alles weer opnieuw beginnen.

Lol maken En genieten van het leven zolang het kan.

De mensheid: Geen enkel doel. Het bestaan van een organisme: geen enkel doel. Voortplanting: geen enkel doel. Ontwikkeling van wat dan ook: geen enkel doel. De aarde is gewoon een stofje in het heelal, het ALLES, en wij stellen niks voor. Niets meer en niets minder.

De cosmos heeft de mensheid laten evolueren(zie op netflix 'cosmos').De mensheid wil de natuur begrijpen.Daar de mensheid uit de natuur voortkomt zouden we kunnen zeggen dat het doel van de natuur zichzelf begrijpen is.

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=k9gRxdMvwEc&t=66s

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100