Waarom oorlog voeren als je eigen land in de problemen zit?

Kijk naar Nederland, we gaan ons richten op de veiligheid en economische vooruitgang van andere landen, zoals afghanistan.
We staan zelf dik in het rood, hebben het geld hard nodig voor onze eigen vooruitgang en onze eigen ontwikkeling, en oorlog kost enorm veel geld.
Volgens mij hadden we als nederland minder problemen gehad met moslims als we niet naar Afghanistan waren gegaan en we hadden vele miljarden bespaart!!!
En dan heb ik het nog niet eens over Amerika.

Hoe kun je hier ooit achter staan, en hoe kan het dat de regering dit mag doen?
De regering is er toch voornamelijk voor het eigen land?
Nou snap ik best dat je de wereld moet helpen waar het kan, maar als je zelf in de problemen zit, lijkt het me wel zo logisch om eerst je eigen problemen op te lossen, toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een hele goede vraag. Helaas is het antwoord even voorspelbaar als triest; geld en macht. Ten eerste levert een oorlog altijd veel geld op, de wapenindustrie krijgt door oorlogen altijd een enorme boost. Daarnaast zorgt zo'n oorlog voor enige afleiding. In plaats van de vele problemen in eigen land staat nu de oorlogen op de voorpagina's van de kranten. Zo blijft het falen van de overheid op de achtergrond. Daarnaast kan het ook een prestige strijd worden. Ons leger is zo goed dat we een missie kunnen doen in het verre Afghanistan.