Hoe onstaat een burger revolutie?

En daarmee bedoel ik voornamelijk, wat de druppel is dat de emmer doet overlopen.
Hoe zijn zulke evoluties vroeger ontstaan ,wanneer was het moment daar dat de burgers er vol tegen in gingen en er sprake was van een revolutie?
En hoe groot is de kans dat dat in deze tijd ook weer gaat gebeuren?

Er zijn namelijk steeds vaker stakingen, steeds meer onrust en de echte crisis maatregelen moeten in veel landen nog plaats vinden.

Zitten we op dit moment in een tijd dat er Burger revoluties zouden kunnen ontstaan(in europa), of was er in het verleden veel meer nodig om zoiets te laten gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

om met de laatste vraag te beginnen: het zou mogelijk kunnen zijn. de massale stakingen tegen de rigide hervormingen links en rechts in Europa zouden uit de hand kunnen lopen. maar zover is het nog niet. het al wel veel voorkomende onbehagen moet daarvoor nog uitgroeien tot een algemeen bestaand gevoel, dat er radicaal iets moet veranderen. het onbehagen richt zich nu nog tegen de gevolgen (aantastingen van pensioenen, sociale zekerheden enz). daarvoor in de plaats moet een gevoel komen, dat de oorzaak van deze uitwassen moet worden aangepakt. en dat zijn de veroorzakers van de wereldwijde economische crisis. die lijken echter buiten schot te blijven. enkele topmensen zijn (of worden) veroordeeld, veel managers moeten even inbinden met hun salariseisen, maar de handel bloeit overal ter wereld weer op en het ziet er naar uit, dat bezit van (veel) kapitaal weer de dienst uit gaat maken. een activiteit, die de veroorzakers aanpakt is er niet. ik heb er tenminste nog niets over gehoord. zou het overigens ook niet goedkeuren. er moet wel wat veranderen, maar dan met een fluwelen revolutie.