Tijdens de koninginnenach heb ik een fotocamera gevonden, die ik naar de rechtmatige eigenaar terug wil brengen.

Wat is de beste manier om de eigenaar op te sporen? Kan ik wat dit betreft erop vertrouwen dat de politie er iets mee doet als ik hem daarnaartoe breng, of voldoet het als ik hem zelf hou maar wel doorgeef dat ik hem heb en dat de politie contact met me opneemt als de eigenaar zich meldt? Er zijn op het internet diverse 'gevonden voorwerpen' sites, maar erg actief zijn deze niet...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor zover ik weet ben je niet verrplicht een gevonden voorwerp af te geven aan de politie. Je moet wel melden dat je het hebt gevonden. En je bent verplicht het te bewaren, tot de meldtermijn van de eigenaar is verstreken (drie jaar?). Ik zou geen foto van de camera op Internet zetten en daarbij verzoeken of degene die die foto gemaakt heeft zich meldt. Dan krijg je vast een heleboel meldingen. Je kunt beter melden: camera gevonden, aantal foto's erop. Degene die minstens één van die foto's accuraat kan beschrijven, of die een foto opstuurt van iemand waarvan ook een foto op die camera staat, moet de eigenaar zijn.

Ik zou zelf even kijken of je via marktplaats de eigenaar kan vinden, of desnoods via hyves. Het is erg lastig om de rechtmatige eigenaar op te sporen, maar misschien kan je aan de hand van foto's die op de camera staan dingen herkennen of zelfs de woonplaats van de eigenaar achterhalen.

Kijk wat voor foto's erop staan, kies een foto waar iets persoonlijk herkenbaars opstaat en zet die op marktplaats als gevonden. Als er dan iemand zich meldt, dan vraag je wat voor camera het is, en als dit juist is, dan geef je hem terug en pak je 5 euro vindersloon.

Probeer 'm zelf op te sporen. De politie is allang onze beste vriend niet meer en vervult nauwelijks nog een nuttige functie in onze samenleving.

Als op één foto een duidelijk herkenbaar persoon staat (normale en "nette" foto), plaats die dan bij deze vraag. Gezien de populariteit van deze site is de kans best groot dat 1 van de GV'ers die persoon herkent en dat jou dan via een pm meedeelt. Vervolgens kun je dan contact met die persoon opnemen en de zaak afhandelen.