Wat is het maximale aantal huisdieren (honden, katten, etc.) dat je in Nederland per huishouden mag hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet bij wet geregeld. Wat wel geregeld is, is dat je de dieren goed moet verzorgen. Is geregeld in de Gezondheids- en Welzijnswet dieren. Verder hebben verhuurders van woningen vaak wel vastgesteld welke en hoeveel dieren je mag houden. Dit is geregeld, om overlast voor de buurt te voorkomen.

Dat hangt er in de praktijk toch wel van af! Een hond heeft méér impact dan een wandelende tak........

Dat moet jij bepalen, dat staat nergens in de wet. Ga er wel van uit dat elk dier de nodige ruimte moet hebben, aan de hand daarvan kan jij goed inschatten hoeveel dieren je kan houden.

Dit zegt de LID er o.a over ;) Hoeveel dieren mag ik in huis hebben? Er zijn geen landelijke regels voor het aantal huisdieren dat iemand mag bezitten. Het is wel mogelijk dat hierover iets vermeld staat in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van uw gemeente. Informatie hierover is opvraagbaar bij uw gemeente of de plaatselijke politie. Ook een woningbouwvereniging of verhuurder van een pand kan grenzen stellen aan het maximale aantal toegestane huisdieren, bijvoorbeeld in het huurcontract. Daarbij kan van belang zijn of een woning binnen of buiten de bebouwde kom staat. Het welzijn van dieren mag bij de huisvesting absoluut niet in het geding zijn. De eigenaar/verzorger moet in staat zijn alle dieren de juiste verzorging te bieden. Bovendien moet er voldoende ruimte zijn, die ook aangepast is aan de natuurlijke behoeften van het dier. Het is bijvoorbeeld ten strengste af te raden om twee agressieve, solitair levende dieren in een ruimte zonder afzonderings- of ontsnappingsmogelijkheden te plaatsen.

Bronnen:
http://inspectiedienst.dierenbescherming.n...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100