wanneer de grafrechten verlopen zijn van een graf, kun je het laten verlengen, wat nu als degene die dit betaalde zelf overlijdt? zie uitleg

zouden ze dan op zoek gaan naar andere nabestaanden? want dat lijkt me nogal een klus om dat bij te houden. en als ze niemand kunnen vinden mag een graf dan zomaar geruimd worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als grafrechten verlopen kun je het inderdaad laten verlengen. Als degene die de grafrechten altijd betaalde echter zelf ook wegvalt, dan dienen andere nabestaanden zichzelf te melden. Hier hebben ze een bepaalde periode, vastgesteld door de begraafplaats, de tijd voor. Er wordt dus door de beheerder van de begraafplaats niet zelf actief gezocht naar geinteresseerde nabestaanden. Vaak wordt er een bordje geplaatst op het graf, met het verzoek, om contact op te nemen met de beheerder, in de periode voor het verlopen van het grafrecht. Nabestaanden die het graf bezoeken, kunnen hier dan op reageren. Mocht uiteindelijk niemand zich melden, dan zal uiteindelijk toch het graf geruimd worden. De resten van de overledene worden dan in een verzamelgraf dedeponeerd.