stel iemand verdient miljarden en zet dat mooi 10tallen jaren op zijn bankrekening, zal dat geld in de maatschappij ooit eens gemist worden?

of zou er geld worden bijgedrukt, inflatie/deflatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Dat zal niet gemist worden. De bank heeft dan lekker veel geld om mee te spelen: Door het geld dat een bank ontvangt te beleggen / uit te lenen verdient een bank geld. Daarom krijg je ene hogere rente op een rekening waar geld voor langere tijd vast staat: Ze kunnen langere termijn uitleningen aan gaan. Geld drukken is niet nodig: Er is immers geen papier in de bank; Dat geld bestaat dan alleen digitaal.

Zolang dat geld op de bankrekeing staat kan de bank dit geld gebruiken om uit te lenen. Er hoeft niks bij gedrukt te worden want het geld ligt niet echt in de bank, maar alleen digitaal. Dus zolang deze persoon zijn geld niet komt ophalen wordt het JUIST NIET gemist.

De gegeven antwoorden kloppen. Het geld blijft in de roulatie. met zulke bedragen op de bank, mag je wel uitkijken of het een safe bank is. We weten inmiddels wat er met banken, en dus jouw tegoeden, gebeuren kan. Voor je het weet is alles met de noorderzon (bijvoorbeeld richting IJsland, vertrokken en heb je het nakijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100