Wat is de koude oorlog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Hoeverzinikeennick; Een langdurige situatie tussen twee of meer landen met hoge diplomatiek spanning en een reëele dreiging van wapengeweld.

De Koude Oorlog was een periode van gewapende vrede tussen de Communistische wereld en het Westen in de tweede helft van de 20e eeuw.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koude_Oorlog

De koude oorlog is een periode in de geschiedenis die begint na de tweede wereldoorlog, en in de loop van de jaren 80 afliep, waarin de VS en Sovjetunie elkaar als grote rivalen zagen. Het westen, verenigd in het kamp rondom de VS tegen het communistische oosten. Een wpaenwedloop die ervoor gezorgt heeft dat we naar de maan gingen, een satteliet constellatie hebben van zeg maar 'U', en de magnetron tot gevolg had. Helaas heeft het oko een groter wapenarsenaal en legermacht dan ooit tevoren als gevolg gehad.

De Koude Oorlog was de vijandschap die decennialang heerste tussen het "westen" en het "oostblok". De ander belichaamde het slechte, men bereidde zich voor op een grote oorlog met de ander - maar die oorlog kwam er nooit, vandaar de term Koude Oorlog. Je kunt hier alles over lezen in onderstaande Bron.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_war
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koude_Oorlog

Een koude oorlog is een echte oorlogs vorm. Er zijn geen grote slagvelden, er wordt geen gebruik gemaakt van wapens op grote schal maar beide kanten hebben interesse in het vernietigen van de economisch en militaire macht van hun vijand want die staat in de weg van hun eigen interesse. Deze interesse kunnen varieren van grondbezetting tot idealen verspreiden. In een koude oorlog beseffen allebei kanten dat een echte warme oorlog met wapens en grootschalige slagvelden kan hun beiden total vernietigen. Daarom wordt gebruik gemaakt van spionage, saboteren van technologische en economische belangen en harde diplomatie om bondgenoten te winnen en op de internationale arena punten te winnen. Dat was de situatie voor verschillende periodes tussen VS en USSR tussen USSR en China, tussen India en Pakistan en nog veel meer landen. Een koude oorlog kan veranderen in warme oorlog en terug gaan naar koude oorlog meerde keer. Toegevoegd na 4 uur: De oorspronkelijk koude oorlog was inderdaad tussen het soviet block en het westen maar het is een generisch term geworden.

Naar mijn idee wordt er bedoeld de geheime diensten oorlog tussen Rusland en Amerika.

De verhouding tussen Rusland en het vrij westen vanaf de oorlog tot de Perestrojka

In 1945 eindigde de Tweede Wereldoorlog. Eindelijk was het vrede. Maar al gauw begon een nieuwe oorlog: de Koude Oorlog. In de Koude Oorlog stonden de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie als vijanden tegenover elkaar. Om de eigen positie te versterken, zochten de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie bondgenoten. Beide landen produceerden enorm veel wapens. Er was een voortdurende dreiging van een nieuwe wereldoorlog. Gelukkig is het nooit tot een rechtstreeks gevecht gekomen. De val van de Berlijnse muur en hervormingen in de Sovjet-Unie maakten een eind aan de Koude Oorlog. Wapenwedloop De naam zegt het al: de Koude Oorlog was geen conflict waarin de landen elkaar met wapens aanvielen. De 2 grote tegenstanders, de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, probeerden elkaar te overtreffen in soorten en aantallen wapens. Dit werd de 'wapenwedloop' genoemd. Ze wilden elkaar bang maken en hoopten op die manier een echte oorlog te voorkomen. Kernwapens Beide supermachten hadden ook kernwapens. Kernwapens zijn allesvernietigend en kunnen van grote afstand afgevuurd worden. Wie de eerste bom zou werpen, kon verwachten dat zijn tegenstander dat niet op zich zou laten zitten. Veel mensen waren bang dat het einde van de wereld wel eens heel dichtbij kon zijn.

Bronnen:
http://www.defensie.nl/landmacht/onderwijs...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100