Waarom neemt de ontevredenheid toe met het stijgen van de welvaart?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen hebben de tijd om na te denken.

Dat komt omdat er een tekort is aan beschikbare middelen. Welvaart is dat de behoefte groter is dan het aanbod. Vandaar de ontevredenheid.

Ik denk omdat het ook gepaard gaat met een stuk indivudualisering tegelijkertijd, doordat je mensen om je heen minder nodig hebt zoeken de welvarendere mensen bewust/onbewust misschien naar opvulling en/of troost in het materialistische en minder in het sociale. Aangezien dit materialistische maar een tijdelijke troost biedt slaat de onttevredenheid toe en moeten dingen steeds groter en duurder om nog tijdelijke troost te kunnen bieden. Zeg niet dat dit het antwoord, tis maar een mening

Ik denk dat het komt omdat men dan niet meer beseft hoe goed we het eigenlijk hebben. Het wordt te vanzelfsprekend, dat het niet meer gewaardeerd wordt. Je gaat meestal iets pas weer meer waarderen als je het kwijt bent. Een goede gezondheid wordt des te meer gewaardeerd als je ziek bent. En geld wordt des te meer gewaardeerd als je arm bent. Hoe meer je van iets hebt, hoe vanzelfsprekender dat je het hebt. En hoe vanzelfsprekender dat je iets hebt, hoe minder het gewaardeerd wordt..totdat je het kwijt raakt. Het heeft alles met het je bewust zijn te maken.