Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat gebeurt er als iemand in de gevangenis wordt aangehouden voor een ander strafbaar feit?

Wordt de persoon in kwestie opnieuw voorgeleid voor de rechter-commissaris en de gehele afhandeling of is het meer een administratieve afhandeling?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

De procedure is precies hetzelfde, met dat verschil dat de verdachte niet van huis wordt opgehaald (of zich zelf moet melden), maar uit de gevangenis.
Opleggen van voorlopige hechtenis hoeft ook niet natuurlijk.
Als hij/zij tot gevangenisstraf wordt veroordeeld gaat die in zodra hij/zij vrij komt van de huidige straf.
(Lees meer...)
5 jaar geleden
Als een gedetineerde verdacht wordt van een geheel nieuw strafbaar feit, dan wordt deze na de afronding van het vooronderzoek opnieuw aangehouden, waarbij ook onderscheid gemaakt wordt tussen aanhouding op heterdaad en anderzijds aanhouding buiten heterdaad. De verdachte wordt op grond van het feit waarop hij na onderzoek wordt verdacht, binnen 24uur voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De gedetineerde heeft dezelfde rechten als ieder ander die van een strafbaar feit wordt verdacht. De procedure die gevolgd dient te worden door het openbaar ministerie is geheel afhankelijk van de tijd die de gedetineerde nog van zijn straf moet uitzitten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding