Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Op deze website https://nl.wikipedia.org/wiki/Kosovo vind je daarover deze informatie:

"Volgens Servië is Kosovo onderdeel van Servië onder de naam Autonome Provincie Kosovo en Metohija (Servisch: Аутономна Покрајина Косово и Метохија, Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija). Sinds juni 1999 is Kosovo echter de facto onafhankelijk en heeft Servië in de praktijk geen gezag in Kosovo. Op 17 februari 2008 riep de Albanese meerderheid eenzijdig de onafhankelijkheid uit van de Republiek Kosovo (Albanees: Republika e Kosovës; Servisch: Република Косово, Republika Kosovo). Deze onafhankelijkheid wordt voorlopig door 108 van de 193 leden van de Verenigde Naties erkend. Op 22 juli 2010 oordeelde het Internationaal Gerechtshof dat de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring niet in strijd is met het volkenrecht."
(Lees meer...)
Antoni
5 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
Ja maar kunt u een verklaring geven met betrekking tot de geschiedenis van Servië
Antoni
5 jaar geleden
Op deze website https://nl.wikipedia.org/wiki/Servië staat daarover: "In 2008 heeft Kosovo, een Servische provincie met een meerderheid Albanezen, unilaterale onafhankelijkheid uitgeroepen. Tot nu toe hebben 113 landen Kosovo erkend, 23 van de 28 eu-landen hebben Kosovo erkend. Desalniettemin wil Servië de onafhankelijkheid van Kosovo niet accepteren, omdat veel Serviërs zich religieus en cultureel gebonden voelen aan Kosovo. De Kosovo-kwestie is een moeilijk onderwerp voor de Serviërs, niet alleen omdat zij voelen dat het belangrijke stuk land 'ingepikt' is door de Albanezen, maar ook omdat dit probleem aangekaart zal worden wanneer Servië de Europese Unie toetreedt. De Europese Unie streeft ernaar om Kosovo een volledig onafhankelijk land te laten worden."
Antoni
5 jaar geleden
Hier https://isgeschiedenis.nl/nieuws/cultuurreligieuze-achtergrond-van-de-spanningen-in-kosovo en hier https://isgeschiedenis.nl/nieuws/geschiedenis-van-kosovo-vanaf-de-19e-eeuw-tot-nu vind je er uitgebreidere informatie over.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding