Wat is de veiligste stad ter wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gok op Durbuy!

De hoofdstad van Cuba,daar staat op elke hoek van de straat bijna een politieagent

Chioggia volgens mij. Als je denkt dat het een grap is google maar eens op Chioggia.

Luxemburg. Toegevoegd na 1 minuut: Zwitserland is het veiligste land ter wereld.

Bern Wenen Zurich http://www.aroundtheglobe.nl/nieuws/2009/6/veiligste-plekken-ter-wereld-si2188.html

Vaticaanstad. Of is dat geen stad ? Je kunt er echter als vrouw heel veilig over straat.

Singapore: Een superschoon land met strenge regels die worden nageleefd. Veel veiliger dan Singapore kan bijna niet. Het enige risico dat je hier loopt is een zonnesteek of een lege bankrekening van te veel shoppen. Zwitserland: De steden Bern, Wenen en Zurich staan in de lijst van veiligste steden ter wereld. Natuur en politiek geweld zijn ook ongekend in dit land. Toegevoegd na 5 minuten: Omdat ook Bern in de top 10 voorkomt wanneer enkel naar veiligheid wordt gekeken mag Zwitserland als het veiligste land ter wereld worden beschouwd. Luxemburg blijkt dan weer de veiligste stad ter wereld.

Luxemburg: http://www.ont.lu/press-nl-19-435.html Toegevoegd na 1 uur: Luxembourg is once again voted the world's safest city. This is the result of a comparative analysis made by "Mercer" in their "Quality of Living" survey of the world's major cities. Mercer’s city-ranking considered 30 aspects such as education, health, economy, environment and traffic infrastructure, to name but a few. New York city is taken as base and given an index of 100 points. Overall, Luxembourg ranks 19th among 215 cities world-wide. In matters of personal safety, however, Luxembourg leads the pack, ranking first on a global level. This survey in which thousands of expatriate workers take part each year is often used by multinationals as a reference when calculating expatriates' salaries in their postings abroad.

Veiligste plekken ter wereld Singapore: Een superschoon land met strenge regels die worden nageleefd. Veel veiliger dan Singapore kan bijna niet. Het enige risico dat je hier loopt is een zonnesteek of een lege bankrekening van te veel shoppen. IJsland: De harde klap van de economische crisis heeft de inwoners nog niet aangezet tot diefstal. Veel veiliger dan IJsland kan bijna niet. Nieuw-Zeeland: Kiwi's doen eerder zichzelf kwaad dan een ander (rugby of bungee jumping). Het land heeft 1 van de allerlaagste misdaadcijfers in de wereld. Helaas is de misdaad die ze kennen meestal gericht tegen toeristen maar dan nog zijn de cijfers te verwaarlozen. Verder heeft het land geen last van politieke instabiliteit of orkanen. Een aardbeving op zijn tijd zit er wel in. Zwitserland: Bern, Wenen en Zurich staan in de lijst van veiligste steden ter wereld. Natuur en politiek geweld zijn ook ongekend in dit land. Bhutan: Dit koninkrijk in de Himalaya staat bekend als "The happiest place in Asia". Door de sterke aanwezigheid van het Boedisme is misdaad zo goed als uitgelsoten. Mauritius: De laagste misdaadcijfers in Afrika en zelfs piraterij valt mee. Het weer zit meestal mee en zolang het zeeniveau niet te veel stijgt zit je hier goed. Hoewel je 's nachts niet overal in je eentje over het strand moet lopen. Een grote verrassing in de lijst is Ierland: Het laagste misdaadcijfer van Europa en dat terwijl de gemiddelde Ier in een film er niet al te best vanaf komt. Dublin is veiliger dan de meeste steden in Japan, Australië en Canada. Dit zeggen ze over de Nederlandse Antillen: Given some Caribbean islands' reputation for violent crime and the high-profile Natalee Holloway case in Aruba, it may seem counterintuitive to include the Dutch ABC islands (Aruba, Bonaire and Curacao)on a list of the world’s safest places to travel. Waarna ze tot de conclusie komen dat de statistieken niet liegen en misdaadcijfers erg laag zijn, er geen politieke onrust is en natuurgeweld oop bijna volledig uit te sluiten is. Ze hebben zelfs de laagste cijfers als het gaat om piraterij met Aruba als winnaar.

Bronnen:
http://www.aroundtheglobe.nl/nieuws/2009/6...

Een veilig stad heeft weinig schulden aan kolonisaties (weinig vluchtelingen en armoede), dus de meeste steden in Griekenland en Zwitserland. Wenen ook inderdaad.