Hoeveel verdiend een ondernemer?

Als je bedrijf bijvoorbeel een winstomzet heeft van ongeveer 1 miljard euro. Mag de eigenaar / oprichter van je bedrijf zomaar 30 miljoen euro pakken om eventjes een mooi villa te kopen van het geld van je bedrijfsomzet. Ik zelf denk zelf van wel want tja het is je eigen bedrijf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet heel makkelijk aan te geven hoeveel een ondernemer verdient. Een ondernemer betaalt zichzelf loon uit. Hoeveel dat is hangt af van de omzet die zijn bedrijf maakt. Gemiddeld verdienen ondernemers in Nederland ongeveer veertigduizend euro per jaar, een gemiddelde dat onderhevig is aan het ondernemersklimaat en de algehele economische situatie.

Bronnen:
https://www.nationaleberoepengids.nl/Ondernemer

Ook bij je eigen bedrijf mag je niet zomaar een greep uit de kas doen om een privewoning van te kopen. Je zult dat geld eerst moeten overhevelen naar prive (via loon, dividend of anders) en daar belasting over betalen. Ook moet het geen gevaar opleveren voor de onderneming (cq. de schuldeisers daarvan). Als je eigenaar en bestuurder bent van een bedrijf met een winst van 1 miljard euro dan zal een opname/uitkering van 30 miljoen euro waarschijnlijk het bedrijf niet schaden en kun je dat inderdaad zelf beslissen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100