Zijn mensen die de Lange heten,met hun achternaam ook altijd Lang.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is mogelijk. TNO is dit nu aan het onderzoeken. "Het is aannemelijk dat namen als 'De Korte' en 'De Lange' destijds zijn vastgelegd omdat de mensen toen daadwerkelijk afmetingen hadden die correspondeerden met de gekozen naam. Er is daarom een verkennend onderzoek gestart waarin 80 mensen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een webenquête. Deze 80 mensen bestaan uit 10 mensen met de naam ‘De Korte’ en 10 met de naam ‘De Lange’ uit de vier grote steden in Nederland" Voor het volledige artikel: zie bron

Bronnen:
http://www.tno.nl/content.cfm?context=over...

Nee,dat waren ze in de tijd,dat die naam in gebruik werd genomen waarschijnlijk wel.Maar nu is het geen garantie voor meer lengte meer!

Nee, net als mensen die "de Jong" heten ook gewoon ouder dan 80 kunnen zijn en mensen die "van Voorst" heten ook gewoon uit Arnhem kunnen komen.

Nee, bij "Lange" na niet.

Niet altijd. Wel is het zo dat mensen die Lange heten gemiddeld langer zijn dat mensen die een andere naam hebben. Dat is trouwens onderzocht.

Bronnen:
tno.nl/content.cfm?context=overtno&content...

Soms wel soms niet geldt ook voor de kort de rijke enz de enige naam die altijd klopt is Naaktgeboren.

Nee, de Korte hoeft ook niet kort te zijn.

Als je vanmorgen naar 3fm had geluisterd had je het interview van Giel Beelen met een onderzoeken van TNO kunnen horen. Giel had zelf ook nog een klein onderzoekje gedaan en daruit geconcludeerd dat het niet per definitie zo hoeft te zijn. Maar TNO doet hier momenteel dus onderzoek naar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100